TomaszPanda Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Witam Mam taki problem Zaprowadzilem auto do mechanika wymienił mi pompę wspomagania i plyn Auto odebralem a pompa tak wyje ze masakra dodam ze pompę kupil nową Jakiego koloru powinienem byc plyn do wspomagania ? Ja mam czarny
TomaszPanda Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 Ale wymienial na nowy plyn Podobno trzy razy spuszczal i płukał Moge jutto podać nazwe co bylo wlane bo mam butelkę po płynie
TomaszPanda Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 Przyczyną może być uszkodzona nowa pompa ?
wesz82 Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Pompe mogles dac ori uzywke w dobrym.stanie. Dziwne ze dolal az 3 butelki a tu dalej czarny plyn... Plyn powinien byc koloru zielonego. Co do zamiennikow pompy to trzeba wydac naprawde duza kase by dostac dobrze zrobiony zamiennik. Jedz do mechanika niech cos z tym zrobi. Oddajcie ta pompe na gwarancje ale w sumie sam plyn powinien byc koloru zielonego i tu tez moze byc problem. Co sie dzialo ze podjeliscie decyzje o zmianie pompy??
KINIAM Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Co do czarnego koloru płynu po wymianie. Musisz płukać system wspomagania do skutku, czasem to trwa długo i potrzeba kilka litrów płynu. Czasem zużywam 5-6 litrów płynu. Zdejmij zbiornik wyrównawczy i przepłucz benzyną za każdym razem jak płyn czarny. Co do pompy to do wymiany. Nawet na 20 letnim starym płynie mi nie wyją. Szkoda tylko, że nie płukałeś układu na starej pompie.
TomaszPanda Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Opublikowano 9 Maja 2017 Sprawa rozwiazana Przyczyną okazało sie jakiś gumowy przewód byl zagiety i tak buczala
Rekomendowane odpowiedzi