Bałtek Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Miesiąc temu oddałem mechanikowi samochód do wymiany uszczelki pod głowicą w silniku AJM. Dzisiaj po oględzinach silnika zauważyłem nadal wyciek jednym miejscu. Pomyslalem, moze sruby nie są dokrecone, i jak się okazało jedna sruba cały czas się obraca. I teraz pytanie, jak to naprawić? Jak zregenerowac ten gwint?
NomadAd Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Jeśli gwint jest zerwany nie pozostaje nic innego jak zrobienie nowego gwintu, o większej średnicy i zastosowanie większej śruby pasującej do nowego gwintu [emoji6] jest też opcja tulejowania starego otworu wtedy nie będzie konieczności dopasowywania nowej śruby. To wszystko pod warunkiem że jest tam na tyle materiału żeby można było poszerzyć uszkodzony otwór.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mozgu Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Spróbuj takie cos, tylko dobierz pod odpowiedni gwint http://allegro.pl/sprezynka-gwint-zerwany-m10x1-tuleja-krakow-i6813277728.html Edytowane 10 Maja 2017 przez Mozgu
Rekomendowane odpowiedzi