Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wąż do chłodzenia turbo, będzie pasował ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem i postanowiłem poradzić się fachowców, stąd ten post.

Ostatnio pękł mi wąż do chłodzenia turbo i szukam używanej części (oryginał w serwisie ok 400zł, zamienników oczywiście brak). Na allegro jest tego jak na lekarstwo a jak już jest to drogo.

I teraz pytanie, wąż z mojej Audi chłodzi turbo, a znalazłem na aukcji taki sam wąż tylko, że z Audi A6 i tam jest ten wąż opisany jako do smarowania... Podpowiecie coś ? 

W załączniku zdjęcie węża wyciągniętego z mojego samochodu oraz link do aukcji która mnie zaciekawiła tutaj --> http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-audi-a6-c5-1-8-t-awt-06b121497b-i6798450565.html#thumb/2

Mój model samochodu:

Audi A4 B6 1.8T 163km BFB

waz audi.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Będzie pasować, u siebie też musze to wymienić ale mam problem z odkręceniem śruby przy turbinie, niestety nie jest taka jak ta co się wkręca w blok silnika (inbus) tylko zwykła sześcikątna.
Żeby to wykręcić muszę wyciągać turbinę - sam tego nie zrobię. Poł roku temu miałem regenerowaną turbinę i podejrzewam, że ci pożal się boże mechanicy wkręcili zła śrubę. Mam obawy czy przypadkiem nie jest to zwykła śruba, która nie ma dziur na płyn.

• 5 lat później...
Opublikowano

witam a wie ktoś z was jakie podkładki orginalne tam przychodzą poproszę o jakiś namiar 

i które będą lepsze bo podobno są miedziane i jakieś srebrne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.05.2023 o 21:46, arasss1979 napisał(a):

a wie ktoś z was jakie podkładki orginalne tam przychodzą poproszę o jakiś namiar 

N0138149 14,2x7,9x1,5 ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 10.05.2017 o 19:04, ShadeX napisał(a):

Witam.

Mam problem i postanowiłem poradzić się fachowców, stąd ten post.

Ostatnio pękł mi wąż do chłodzenia turbo i szukam używanej części (oryginał w serwisie ok 400zł, zamienników oczywiście brak). Na allegro jest tego jak na lekarstwo a jak już jest to drogo.

I teraz pytanie, wąż z mojej Audi chłodzi turbo, a znalazłem na aukcji taki sam wąż tylko, że z Audi A6 i tam jest ten wąż opisany jako do smarowania... Podpowiecie coś ? 

W załączniku zdjęcie węża wyciągniętego z mojego samochodu oraz link do aukcji która mnie zaciekawiła tutaj --> http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-audi-a6-c5-1-8-t-awt-06b121497b-i6798450565.html#thumb/2

Mój model samochodu:

Audi A4 B6 1.8T 163km BFB

waz audi.jpg

Witam czy dalo radę ten waz wykręcić bez odkręcania turbiny?