jacjacek Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Witam OD jakiegoś czasu śmierdzi mi w aucie spalonym olejem/ spalinami. Wiem ze główną przyczyną są wycieki spod pokrywy zaworów i spod napinacza łańcucha rozrządu. Pierwsze wymieniałem 2lata temu, wymyłem jednak wszystko i nie widzę tam wycieków z w/w miejsc Zauwazyłem jednak ze zaznaczone pionową strzałką kolanki jest delikatnie pęknięte i lekko przypocony jest element wkręcany do bloku/głowicy element zaznaczony poziomą strzałką. Co to za system, można go jakoś na stałe wyrzucić zaślepić ? link
jacjacek Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Opublikowano 17 Maja 2017 Dzięki za podpowiedź, temat wałkowany dość często więc dość mocno opisany
jacjacek Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Odpuszczam chwilowo SAI, doszukałem się innego problemu podrzuci ktoś podpowiedź z numerem części i info co to jest ? link Na końcu w zgrubienie jest zaworek. Wydaje mi się że pierwsza część wężyk jest ok potem na 1 opasce powinienem to rozkręcić i wymienić kolejny element ? Edytowane 18 Maja 2017 przez jacjacek
Emejcz Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 Jest utopiony trójnik łączący z odma. W tym trójnik jest zaworek. Trójnik kosztuje kilkanaście zł w ASO.
Rekomendowane odpowiedzi