Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja działa ale nie chłodzi..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób test silniczków klap u mnie w ASN ie przy dzisiejszych temp. szyba była zaszroniona jak dałem po max ie   a  do klimy nie zaglądanie od 6 czy 7 lat poza odgrzybianiem oczywiście..

Opublikowano
  • Autor

A jak ten test wykonać? Teraz zauważyłem ze prawa strona dmucha ledwo co. Jakby byla przymknięta, a nie jest :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Dnia 11.08.2017 o 10:28, spectrum89 napisał:

A jak ten test wykonać? Teraz zauważyłem ze prawa strona dmucha ledwo co. Jakby byla przymknięta, a nie jest :/

Nie masz błędów żadnych klapek?

Btw.

Byłem w czwartek u speca i ciśnienie latało na niskiej 2 bary, 12 barów na wysokiej. Generalnie klima bardzo późno wstaje, gdzieś po 10 minutach i czasem trzeba jej pomóc latając po przyciskach off/econ/auto. Później na ogół chłodzi choć czasem zdarzało się jakby "auto" nie nadążało płynne i czuć było wilgoć zanim znów schodziła temperartura. Czasem nawet z LO regulując tylko wentylatorem potrafiła się wyłączyć. 

Błędy od zakupu dotyczyły V158 i V159, oba zregenerowane "kontaktem" i od tamtej pory grzecznie milczą. Adaptacja zrobiona. 

Nie wiem ile w tym prawdy, podobno po rozszczelnieniu instalacji nie ma żadnego "bezpiecznika" wyłączającego sprężarkę - zabezpieczenie przed uszkodzeniem i pracą na sucho. Rzeczywiście tak jest?

Dzisiaj umyłem skraplacz bo mam wrażenie że po zakupie był suchy a ostatnio jakby połowa zaszła dziwnym olejem nieznanego pochodzenia. Będę to obserwował. Może tu jest feler...

Edytowane przez owies

Opublikowano
  • Autor

Żadnych błędów nie mam z Klimą, klapki schodzą do zera w kanale 001, nie wiem jak szukać wady.. ;/

Opublikowano
18 godzin temu, spectrum89 napisał:

Żadnych błędów nie mam z Klimą, klapki schodzą do zera w kanale 001, nie wiem jak szukać wady.. ;/

Dnia 11.08.2017 o 10:28, spectrum89 napisał:

A Teraz zauważyłem ze prawa strona dmucha ledwo co. Jakby byla przymknięta, a nie jest :/

Uszkodzona regulacja w kartkach wylotowych? Nie rozbierałem tego climatronika na części pierwsze żeby znać przepływ powietrza, nie mniej może część finów jest zasyfiona grzybem albo po prostu klapki/cięgna - połączenie mechaniczne jest uszkodzone.  Adaptacja przejdzie pozytywnie nawet na felernych klapkach więc tym się nie sugeruj.

Opublikowano
  • Autor

Panowie, a czy u Was po zgaszeniu auta jeszcze jakiś czas pracują klapki od nawiewu? Bo u mnie słuchać jak się przestawiają po trochu. Niedługo mam zamiar oddać auto do naprawy ale może to akurat normalny objaw?

Opublikowano

Jak są wadliwe to tak. Moje cykały jak bomba.

Opublikowano
  • Autor
Jak są wadliwe to tak. Moje cykały jak bomba.

Czyli nie jest normalne jednak, ze kilkanaście minut po zgaszeniu auta słyszę jak coś sie przestawia, ustawia u pracuje, zreszta po przekręceniu stacyjki (mimo wyłączonego klimatronika) również ciagle się coś ustawia.
Opublikowano

To normalny objaw.

Po zagaszeniu silnika klapy chodzą jeszcze jakiś czas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.07.2017 o 20:57, owies napisał:

Tak, jak masz przysiad to właśnie łapie sprzęgło kompresora a ten zaczyna robotę. To jest zwykły system on/off. W sumie też się zastanawiam czy to normalne żeby V6 był w stanie zmulić durny kompres klimy. W TDI tego nie uświadczyłem, choć w JTD jak najbardziej. 

Pracę sprężarki... w tym hałasie nie potrafię wyłuskać.

W B6-tkach jest sterowanie zaworami a nie zał/wył sprzęgła klimy (ono służy już tylko jako zabezpieczenie na wypadek zatarcia) jak to było w B5. 

Kompresor zatem chodzi NON-STOP, również w trybie ECON :hi: