Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Łącznik wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj miałem niezłą akcję... start na skrzyżowaniu i zaraz metaliczny dźwięk wleczonego czegoś pod samochodem. Po zatrzymaniu zobaczyłem ze rura wydechu leży na ulicy. Dobrze że dało jakoś wepchnąć ją w łącznik i dojechać do garażu. Wchodzę pod samochód i co widzę.... 99c5c36a9948cf33gen.jpg

sprawdzajcie od czasu do czasu co macie pod samochodem

Edytowane przez dareksu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hehe mam to samo, wlasnie kupilem nowy lacznik.. 25 euro.. ale nie mam klucza 13 zeby go zamontowac >_<

• 1 rok później...
Opublikowano

Ma ktoś może rozmiar albo model tego łącznika dla A4 2.0 tdi q cnha? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O kurde... widzę, że masowo lecą te łączniki.

Kolega z 2010 roku miał tak samo jak dareksu

Ja wczoraj kupiłem do mojego CNHA :)  ...auto z 2014 roku, wydech w stanie idealnym a ta opaska tylko wygląda jakby miała 15 lat.

Ja kupiłem tę opaskę jeszcze z inego powodu, spod podłogi słyszę brzęczenie / rezonans gdy temperatura spada poniżej 5 stopni.

Gdzieś na forach niemieckich było info, że ta opaska może wpadać w rezonans lub obudowa pod podłogą filtra paliwa ?

opaska cnha.png

Edytowane przez djtatra

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 2.02.2019 o 20:17, djtatra napisał:

O kurde... widzę, że masowo lecą te łączniki.

Kolega z 2010 roku miał tak samo jak dareksu

Ja wczoraj kupiłem do mojego CNHA :)  ...auto z 2014 roku, wydech w stanie idealnym a ta opaska tylko wygląda jakby miała 15 lat.

Ja kupiłem tę opaskę jeszcze z inego powodu, spod podłogi słyszę brzęczenie / rezonans gdy temperatura spada poniżej 5 stopni.

Gdzieś na forach niemieckich było info, że ta opaska może wpadać w rezonans lub obudowa pod podłogą filtra paliwa ?

opaska cnha.png

sorry, że odkupuje temat, ale moja opaska wygląda tak samo. Poniżej 5 stopni wydech rezonuje i po długiej trasie jak się nagrzeje również. Może być tego wina ? Wymiana pomogła Ci na tą bolączke?

72045329_924109257948329_5162979787089641472_n.jpg

Opublikowano

Opaski do wymiany, Co do rezonansu raczej to świadczy o lużnej komorze w tłumiku i jej drganiach. Dziwne bo masz stosunkowo 'młode 'auto. Wjedz na kanał lub podnieś auto i nasłuc**j. :hi:

Opublikowano

zwykła obejma rurowa fi50 lub fi55, koszt max 30 złotych

wymiana 5 minut na kanale lub podnosniku

Opublikowano

Tak jak mówi DEV da radę wymienić samemu na podnośniku, ja kupiłem opaskę w ASO bo mnie to irytowało strasznie i nie chciało mi się szukać, mierzyć itd itp

A ten dźwięk jest własnie z tego miejsca na 100% (sprawdzone w trzech samochodach CAGA CAHA CNHA)

Opublikowano

te za 30 zł ze zwykłej stali wytrzymają rok i się rozpadną....

ori z ASO jednak są z lepszej jakości stali i wytrzymują dłużej . 

Opublikowano

Popieram,w a3 co roku wymieniałem te łączniki. Szukałem w necie jakichś lepszych niż te za 30 zł,ale ciężko z tym. Możliwe ze ten z aso wytrzyma kilka razy dłużej,aczkolwiek te na pierwszy montaż raczej nie do pobicia.