przemmusz Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Hej, czy spotkał się ktoś z Was z takim błędem 17072 - ECM Power Relay Load Circuit (J271) Open P0688 - 004 No Signal/Communication ?? Na desce rozdzielczej nie chcą zgasnąć ABS, ESP i engine i auto nie cche odpalić mimo, że rozrusznik kręci. Dziwne to jest, że jak miałem wczoraj taki przypadek to po kilku godzinach wszystko było OK, a dziś problem powrócił Proszę Was o pomoc.
Galetto Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Proponuje zajrzeć do puchy ECU. Tam są przekaźniki i bezpieczniki. Może tam tkwić problem w połączeniach.
jacek70 Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Albo puszka zalana wodą. Sprawdź jak wyglądają nóżki przekaźników . Mogą być zaśniedziale a nawet zardzewiałe.
przemmusz Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Opublikowano 24 Maja 2017 no o tym samym myślałem narazie doszedłem do tego, że bezpiecznik "43" był mocno zaśniedziały i wymieniłem go na nowy i narazie odpukać problem zniknął ALe napewno musze zajrzeć do puszki ECU i przekaźników. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi