Excallibur Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Uszczelki pod napinaczem wymienione, napinacz pracuje cicho. Wyciek Zlokalizowalem z cewki do której dochodzi wiązka elektryczna. Olej wycieka po drugiej stronie tej cewki Jest jaks możliwość wymiany tego czy tylko kpl Napinacza Zdjęcie zrobię później Edytowane 23 Maja 2017 przez Excallibur
Randor Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Nigdy tego nie robiłem ale podobna da się rozebrać samą cewkę. Jaki napinacz zamontowałeś? Z tego co wyczytałem często leci w tych miejscach w zamiennikach
strazak93 Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Samą cewke idzie wymienić,jest przykręcona na dwóch śrubach torx,dostęp niestety nie ciekawy.
Excallibur Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Tak najprawdopodobniej jest to zamiennik, Czy wymiana wiąże się z demontażem całego Napinacza, i może koledzy macie jakiś link do informacji, ewentualnie gdzie które taką cewke
Randor Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Zacytuje kolegę z forum" Cewkę możesz przełożyć z innego napinacza. Przedtem sprawdź rezystancję cewki,powinna być około 14 Ohm / zimna/.Odkręcasz 2 śrubki i podmieniasz. Torx T-20 i wyciągasz cewke. W środku jest uszczelka średnicy około 14 mm i jeżeli cieknie spod cewki to uszczelka do wymiany. " Tylko tyle wiem. Myślę, ze spoko da się to zrobić bez wyciągania całego napinacza. Popatrz i pokombinuj, dasz radę. Edytowane 23 Maja 2017 przez Randor
Excallibur Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Wiem natrafiłem gdzieś na te informacje zanim polecę w duże koszta podmienie ten element. Ale jeszcze obserwuję.
Rekomendowane odpowiedzi