Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy ktoś wie jakie to są tuleje w tylnych wachaczach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś zna numery oem tych tulejek ?

Witam ostatnio wjechałem w ogromną dziurę i posypały mi się po 2 tulejki w tylnym zawieszeniu z obu stron( zaznaczyłem na zdjęciu które są mi potrzebne) skutkiem tego jest to że koło stoi mi delikatnie pod ukosem 1f615.png
Numer 1: 8E0501541S czy ten numer to jest od tej tulejki?
Numer 2: nie mogę znaleźć numeru tej tulejki ktoś zna bądź wie jak się to nazywa ?

tuleje audi.jpg

Opublikowano

oryginalnie te tuleje występują tylko jako całość z wahaczami. Osobno nie mają numerów.

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie da się tego dokupić co jest pod numerem 2 ? Bo nr1 to chyba znalazłem na necie.

Edytowane przez hunter999

Opublikowano

może jakaś firma to produkuje, ale oficjalnie nie występuje to jako osobna część wymienna, a jako część składowa całego wahacza. 

Opublikowano

Nie wprowadzaj kolegi w błąd.

Numer jeden to 8E0501541S  zamiennik lemfordera około 22 zł za sztukę

Numer dwa to  8E0505185N  zamiennik lemfordera około 37 zł za sztukę (ta tuleja składa się z dwóch części wkładanych z jednej i drugiej strony)

Ja wiosną brałem od  Wandeja te tululeje w tych cenach.

:hi:

Edytowane przez rs dziadek

Opublikowano
  • Autor

A te tulejki nr 1 i 3 to lepie obie wymienić czy tylko tą co jest uszkodzona ? ten wahacz odpowiada chyba za kąt koła co nie ?

tuleje audi.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, rs dziadek napisał:

Nie wprowadzaj kolegi w błąd.

Moim zamiarem nie było wprowadzenie w błąd, co do pozycji 1 to faktycznie etka pokazuje 2 szt. na stronę nie spojrzałem dokładnie, natomiast drugiej pozycji nawet po numerze wklejonym przez Ciebie nie znajduje nic. Ale ktoś to kiedyś ogarniał więc pewnie jest jak piszesz.

Opublikowano
7 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Moim zamiarem nie było wprowadzenie w błąd, co do pozycji 1 to faktycznie etka pokazuje 2 szt. na stronę nie spojrzałem dokładnie, natomiast drugiej pozycji nawet po numerze wklejonym przez Ciebie nie znajduje nic. Ale ktoś to kiedyś ogarniał więc pewnie jest jak piszesz.

Wrzuć sobie w google ten numer co podałem i wyskoczy kilka odnośników do tych tulei łącznie z zamiennikami.Spoko, przecież nie wiedziałeś, że jest to  część zamienna.Od tego jest forum aby wymieniać się doświadczeniami.

8 godzin temu, hunter999 napisał:

A te tulejki nr 1 i 3 to lepie obie wymienić czy tylko tą co jest uszkodzona ? ten wahacz odpowiada chyba za kąt koła co nie ?

tuleje audi.jpg

Jak będziesz miał już wyciągnięty ten wachacz w kształcie banana, to ja bym już tą drugą tulejkę też wymienił.Koszt niewielki. Kąt koła jest regulowany śrubą nr 10.

Opublikowano
10 godzin temu, MaTeo85 napisał:

ETKA jest dla sprzedawców w ASO.  W tylnym zawieszeniu w B6 można dokupić z aftermarketu każdą tuleję:hi:

Opublikowano
  • Autor

A co wy na to aby kupić cały wahacz z tej strony? To są dobre firmy? Bo lemfordera nie widzę :/

https://www.czesciauto24.pl/oen/8e0505323m

A jeśli chodzi o tulejkę którą zaznaczyłem na zdjęciu jako numer 2 czyli 8E0505185N, to na jedną stronę trzeba 2 sztuki ? Czyli na cały tył 4 sztuki tego ?