ulysses Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam, mam pytanie w sprawie złącza OBD. Chce zrobić włącznik który będzie trzeba załączyć, by móc podłączyć się pod złącze OBD. Chodzi o to, żeby jeden kabelek z złącza OBD był odcinany przełącznikiem ukrytym w samochodzie. Pytanie moje jest takie który kabelek jest najważniejszy, żeby ewentualnemu złodziejowi utrudnić odpalenie auta przez OBD i który zarazem mogę przeciąć i dać po włączniku. Pozdrawiam
xsebo1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Bezpiecznik złącza diagnostycznego, odcina linię KWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
ulysses Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2017 czyli wystarczy zrobić wyłącznik na bezpieczniku 12 Zasilanie złącza diagnostycznego 10A ? a ta linia K to co to jest ?
xsebo1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Złącze diagnostyczne działa dzięki K-lineWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
miszello Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Odcięcie zasilania złącza diagnostycznego nie jest najlepszym pomysłem ponieważ złodziej weźmie sobie zasilanie z zapalniczki... lepiej jest zrobić przejściówkę z pomieszanymi liniami K, L, CAN hi, CAN Low. Potrzebujesz tylko kostkę męską, żeńską i kilka kabli.
Rekomendowane odpowiedzi