BlackHazelAudi Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam A4-KOWICZOW i pozostałych pytanie mam odnośnie przeszczepu silnika 1.8t z a4 b6 do a4 b5 czy to wogole jest mozliwe ? Czy wystarczy miejsca ? Co bd potrzebne oprócz silnika? Skrzynia z 1.6 też potrzebna czy nie Tak wiele pytań a ja nie wiem czy to wgl by się udało Jeżeli ktoś to zrobil i mu się udalo to chętnie poczytam jak tego dokonał :-)
JawoR36 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 A można wiedzieć czemu akurat z B6? A nie z B5?
KULARESKO Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) wlasnie jestem w trakcie takiej operacji.mechanika wszystko ok jedynie narazie elektryka mnie przytrzymała a sorry nie doczytalem ze chodzi o b6 Edytowane 5 Czerwca 2017 przez KULARESKO
BlackHazelAudi Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Silniki w b6 mają większy moment obrotowy co przekłada się na lepsze ruszenie z pod świateł :-D np 190Konna jednostka bez quattro posiada 240nm w wersji podstawowej co przekłada się że po lekkim podkreceniu skoczy znacząco Ale przede wszystkim pytam czy taki przeszczep w ogóle ma szansę przejść bo jak nie to wtedy zostaje mi przeszczep 1.8t z B5 Edytowane 5 Czerwca 2017 przez BlackHazelAudi
Rekomendowane odpowiedzi