Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AVJ Prośba o analizę logów i błędów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po logach lpg nadaje się jeszcze do podregulowania. Jak miałeś strojoną instalację, na korekty czy mapki?  

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, przem8 napisał:

Po logach lpg nadaje się jeszcze do podregulowania. Jak miałeś strojoną instalację, na korekty czy mapki?  

Nie pytałem. Na stronie reklamują się, że stroją AFR'em... Zresztą i tak nie miałbym szansy podjechać na kolejne poprawki. A jak mam odbierać to że spalanie wzrosło z 13 do 17 litrów i wciąż jest ubogo? :decayed: Przy czym wszędzie ludzie piszą o spalaniu rzędu 12 litrów nawet przy prędkościach rzędu 180 km/h

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano

12 litrow przy 180. taa...

ost jezdzilem tylko  po miescie i czesto butowalem,  zalałem do pełna i wyszło 13.8l/100 PB. A wiadomo ze gazu wiecej spali

Edytowane przez WYSKUN

Opublikowano

Korekty masz 10% więc teoretycznie mieścisz się w normie :P  Zatankowany gaz może nie był najlepszej jakości :D 

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, WYSKUN napisał:

12 litrow przy 180. taa...

ost jezdzilem tylko  po miescie i czesto butowalem,  zalałem do pełna i wyszło 13.8l/100 PB. A wiadomo ze gazu wiecej spali

Rozumiem jakbym ciągle zwalniał i przyśpieszał, ale prędkość przez większość czasu była stała. Zresztą jak jechałem trasą do polski przed założeniem gazu starałem się zarżnąć motor po drodze; był to względnie nowy zabytek, więc chciałem, żeby jak co zje*ał się przed inwestycją, a nie po. Co się okazało? Spalił mi mniej jak 10 litrów PB, czego nie potrafiłem ogarnąć. Wprawdzie teraz mam nową przepływkę i uszczelnioną odmę, może dałoby to wyższy wynik.

Poza tym wcześniej na ubogiej wychodziło mi 12/13 LPG, a niby uboga zawyża spalanie.

A odnosząc się do Twojego wyniku 13,8 to +10% na gaz daje i tak wynik 15,2. No powiedzmy, że porównując te 17 do 15 litrów już takiej tragedii nie ma.

23 minuty temu, przem8 napisał:

Korekty masz 10% więc teoretycznie mieścisz się w normie :P  Zatankowany gaz może nie był najlepszej jakości :D 

Mówisz BP opatentowało sposób chrzczenia (nie wiem czy tak się to pisze?) gazu? I tak najniżej co miałem to 13,39 litra, gdzie według konkretnie wyglądającego komentarza z centrum spalania, nawet przy prędkościach rzędu 180 powinien palić około 12 litrów.

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano
9 minut temu, HatefulEvil napisał:

Mówisz BP opatentowało sposób chrzczenia (nie wiem czy tak się to pisze?) gazu?

Prędzej zależy to od dostawcy lpg na daną stację :P Teraz jest zimowy gaz więc teoretycznie trochę więcej powinno go spalać auto. Co do spalania to w zależności od jakości gazu różnice mogą sięgać spokojnie 2 litrów. Sprawdzone osobiście, przy tankowaniu na tej samej stacji przez dłuższy czas raz trafił mi się taki kwiatek :P