piti82 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Mam problem z doborem zawieszenia. Autko jeździ na 1BE i okazuje się muszę mieć jakieś zawieszenie s-line sportowe bo standardowe wahacze nie pasują(przynajmniej dolne przednie), są tam jakieś węższe tuleje które nie wystają poza wahacz. Myślałem że wszystkie zawieszenia różnią się tylko sprężynami i amortyzatorami.Spotkał się ktoś z czymś takim??? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Nie widziałem czegoś takiego, ale tulejki można wymienić na standardowe.
piti82 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Nie widziałem czegoś takiego, ale tulejki można wymienić na standardowe.Chodzi o to, że standardowo tuleja wystaje poza wahacz a u mnie jest na równo z nim. Zastanawiam się co jeszcze jest innego???Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Fajnie gdybyś mógł zrobić zdjęcie bo to jest jakieś ciekawe zjawisko. Może ktoś z ETKĄ podpowie o co chodzi.
piti82 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Fajnie gdybyś mógł zrobić zdjęcie bo to jest jakieś ciekawe zjawisko. Może ktoś z ETKĄ podpowie o co chodzi. chodzi dokładnie o tą tuleje. U mnie jest ona na równo z wahaczem... ponoć jest to specjalne zawieszenie, oczywiście droższe[emoji24] Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
przem8 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dolne wahacze są takie same we wszystkich b6. W zawieszeniu 1bv jest jakaś różnica w górnych i rzeczywiście są droższe. Może masz wahacze nie od tego modelu. Co to w ogóle za marka i nr tych wahaczy?
koloboro Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 tuleja równo z wahaczem jest w b7Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
piti82 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zawieszenie mam oryginalne, na każdym wahaczu rocznik 2002 i znaczki Audi, przebieg 272tysA pozatym po vinie wychodzi że takie powinny być Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Aż specjalnie poszedłem sprawdzić, u mnie te tulejki też nie wystają. Wahacze mam Delphi, wcześniej był oryginalny Lemfoerder i było identycznie. Czy te wahacze z wystającymi tulejkami nie są czasem od b5? Tam były inne sworznie, być może tuleje też. Jeżeli średnica sworznia jest ok dla b6, a różnica w cenie jest duża to zawsze tą tuleje można wycisnąć na prasie i wprasować właściwą.
piti82 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Wczoraj dzwoniłem do hurtowni IC i prosiłem o fizyczne sprawdzenie zawieszenia Lemforder do b6 i tam tuleja wystaje.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
majkel_majki Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Moje zdanie jest takie, że dopóki widełki amortyzatora wchodzą w tuleję bez luzu czy rozginania to jest ok.
piti82 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Temat do zamknięcia, zawieszenie wymienioneWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
piti82 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi