hakan Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam Posiadam Audi A4 B6 Quattro z silnikiem 1.8 T ( BEX ) 190 KM z 2003 roku. Skrzynia automatyczna Tiptronic. Borykam się z wibracjami w aucie które występują powiedzmy na lekko zagrzanym silniku od 0 do 60 km/h. Jeżeli samochód jest zimny wibracji nie ma jeżeli wyjadę w dłuższą trasę i wjeżdżam w miasto wibracji przez jakiś czas nie ma. Auto było kupione z uszkodzonymi drzwiami od strony pasażera słupki nie naruszone. Po lakierce boku i wymianie wszystkich płynów i olei zrobiłem nim około 800 kilometrów i delikatnie mówiąc ,,szczelił" reduktor wału za skrzynią. I zacząłem znajomości z rożnymi mechanikami : reduktor został dorobiony razem z wałkiem zdawczym później wyważałem wał kardana kupiłem następny wał po regeneracji z powodu zatartych przegubów na starym jak się okazało a ostatnio były sprawdzane pół osie przy tylnym moście. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić i gdzie go zaprowadzić. Wcześniejsi oprawcy byli sprawdzani przez innych i że niby jest wszystko w porządku. Proszę o jakąś poradę byle nie w stylu ,, bańka ropy" albo ,,pokrzywy ". W razie pytań również piszcie
Rekomendowane odpowiedzi