Opublikowano 14 Maja 20197 l Autor Pytanie z innej beczki. W instrukcji obsługi piszą, że z pilota da się zamknąć klapę w Avantcie. Czy komuś działa taka opcja? Bo próbowałem na milion sposobów, ale u mnie nie chce.
Opublikowano 15 Maja 20197 l 21 godzin temu, sowiq napisał: Pytanie z innej beczki. W instrukcji obsługi piszą, że z pilota da się zamknąć klapę w Avantcie. Czy komuś działa taka opcja? Bo próbowałem na milion sposobów, ale u mnie nie chce. Dziala, przytrzymujesz dłużej przycisk i jest git. Nawet piszczy jak ciężarówka przy cofaniu ;)
Opublikowano 16 Maja 20197 l Autor 17 godzin temu, zwierzakfm napisał: Dziala, przytrzymujesz dłużej przycisk i jest git. No właśnie u mnie jakoś nie chce... Robisz to w jakiejś konkretnej sytuacji? Tzn zapłon włączony / wyłączony, zamki w drzwiach zablokowane / odblokowane, itp, czy działa to u Ciebie zawsze?
Opublikowano 16 Maja 20197 l Panowie, ogarniał ktoś konwersję USA-EU i powie co powinno być przekodowane? Jednostki zmienione przez MMI, natomiast zanim wybiorę się na kodowanie chciałbym zrobić sobie listę, aby o niczym nie zapomnieć. - kodowanie lamp - zmiana języka - navi - co jeszcze? Będę wdzięczny za pomoc. Dodatkowo szukam bagnetu pod 2.0TFSI, jest jakiś dedykowany?
Opublikowano 16 Maja 20197 l 28 minut temu, sowiq napisał: No właśnie u mnie jakoś nie chce... Robisz to w jakiejś konkretnej sytuacji? Tzn zapłon włączony / wyłączony, zamki w drzwiach zablokowane / odblokowane, itp, czy działa to u Ciebie zawsze? zapłon wyłączony zawsze, zamki mogą być zablokowane / odblokowane, bez różnicy. Masz opcje Advanced Key? Może to trzeba mieć, żeby chulało. Edytowane 16 Maja 20197 l przez zwierzakfm
Opublikowano 16 Maja 20197 l Autor Godzinę temu, zwierzakfm napisał: Masz opcje Advanced Key? Może to trzeba mieć, żeby chulało. Tak, mam pełny pakiet. No nic, będę testował jeszcze raz
Opublikowano 16 Maja 20197 l 43 minuty temu, sowiq napisał: Tak, mam pełny pakiet. No nic, będę testował jeszcze raz u mnie działa zamykanie, ale muszę stać bardzo blisko tylnej klapy. Natomiast dla odmiany przestało działać otwieranie bagażnika nogą.
Opublikowano 16 Maja 20197 l 2 godziny temu, czarny69 napisał: Panowie, ogarniał ktoś konwersję USA-EU i powie co powinno być przekodowane? Jednostki zmienione przez MMI, natomiast zanim wybiorę się na kodowanie chciałbym zrobić sobie listę, aby o niczym nie zapomnieć. - kodowanie lamp - zmiana języka - navi - co jeszcze? Będę wdzięczny za pomoc. Dodatkowo szukam bagnetu pod 2.0TFSI, jest jakiś dedykowany? A jaki masz MIB ?
Opublikowano 16 Maja 20197 l Kto ci to bedzie robił ? Lampy tylne trzeba zmienic lub przerobic na EU pozniej okablowanie i programowanie
Opublikowano 16 Maja 20197 l Godzinę temu, wrclaguna napisał: Kto ci to bedzie robił ? Lampy tylne trzeba zmienic lub przerobic na EU pozniej okablowanie i programowanie Mam wstępnie umówioną osobę z okolic Ełku. Będę miał 3 auta do ogarnięcia. Aktualnie siedzę i szykuję żonie A4, będę powoli ogarniał lampy, a w międzyczasie blacharka. Oprócz tego co wymieniłem, lamp, o czymś jeszcze trzeba pamiętać?
Opublikowano 16 Maja 20197 l Robimy takie rzeczy jakby co MIBY kodowanie lamp itd Poprawki tez po firmie z KRK
Opublikowano 16 Maja 20197 l 14 minut temu, czarny69 napisał: Mam wstępnie umówioną osobę z okolic Ełku. Będę miał 3 auta do ogarnięcia. Aktualnie siedzę i szykuję żonie A4, będę powoli ogarniał lampy, a w międzyczasie blacharka. Oprócz tego co wymieniłem, lamp, o czymś jeszcze trzeba pamiętać? Zrób u Grzesia. Doradzi i zrobi bardzo dobrze
Opublikowano 16 Maja 20197 l 4 godziny temu, Kosmita napisał: Zrób u Grzesia. Doradzi i zrobi bardzo dobrze Jeśli chodzi o lampy i okablowanie niedaleko ciebie jest gościu, który robi gotowe profesjonalne instalacje do naszych samochodów z opisem tak, że sam to ogarniesz i zrobisz, ponieważ ja nie jestem żadnym elektrykiem czy mechanikiem samochodowym, a dałem radę. Gościu jest prawdziwym profesjonalistą i stale służy pomocą telefoniczną i wyjaśnia. Bardzo dobrze czyta schemat instalacji elektrycznej samochodu. Dokupiłem hak elektryczny westfalia i od niego gotową instalację elektryczną do haka, całość założyłem polutowałem pospinałem i po kodowaniu ok wszystko działa. miałem zapłacić 2000 za kodowanie świateł i haka, oraz zainstalowanie haka, a mnie całość wyszła 900 zł. Jeszcze radio miałem robione bo w USA strojenie działa na innych zakresach.
Opublikowano 17 Maja 20197 l 11 godzin temu, kuzzb napisał: Jeśli chodzi o lampy i okablowanie niedaleko ciebie jest gościu, który robi gotowe profesjonalne instalacje do naszych samochodów z opisem tak, że sam to ogarniesz i zrobisz, ponieważ ja nie jestem żadnym elektrykiem czy mechanikiem samochodowym, a dałem radę. Gościu jest prawdziwym profesjonalistą i stale służy pomocą telefoniczną i wyjaśnia. Bardzo dobrze czyta schemat instalacji elektrycznej samochodu. Dokupiłem hak elektryczny westfalia i od niego gotową instalację elektryczną do haka, całość założyłem polutowałem pospinałem i po kodowaniu ok wszystko działa. miałem zapłacić 2000 za kodowanie świateł i haka, oraz zainstalowanie haka, a mnie całość wyszła 900 zł. Jeszcze radio miałem robione bo w USA strojenie działa na innych zakresach. Podrzuć info na PW
Opublikowano 17 Maja 20197 l Może ktos podrzucić opis komunikatów z audi pre sense ? Dzis rano pojawił mi się komunikat o awarii z przodu i chwile mi zajęło zanim zrozumiałem o co mu chodzi więc jestem ciekawy co jeszcze może mnie spotkać
Opublikowano 17 Maja 20197 l Autor 20 godzin temu, grom napisał: u mnie działa zamykanie, ale muszę stać bardzo blisko tylnej klapy. Natomiast dla odmiany przestało działać otwieranie bagażnika nogą. To jest chyba to. Sprawdziłem wczoraj i mam tak samo. To jest zupełnie bez sensu, moim zdaniem. Klapę mogę otworzyć z pilota stojąc 20 metrów od auta, ale nie zamknę już jej w ten sposób. Żeby to zrobić, trzeba stać tak blisko samochodu, że łatwiej i szybciej będzie wcisnąć przycisk na klapie. Co za bezsens... ?
Opublikowano 17 Maja 20197 l Autor 32 minuty temu, sebek napisał: Może ktos podrzucić opis komunikatów z audi pre sense ? Chodzi Ci o instrukcję obsługi? Na forum jest wersja PDF:
Opublikowano 17 Maja 20197 l 7 minut temu, sowiq napisał: To jest chyba to. Sprawdziłem wczoraj i mam tak samo. To jest zupełnie bez sensu, moim zdaniem. Klapę mogę otworzyć z pilota stojąc 20 metrów od auta, ale nie zamknę już jej w ten sposób. Żeby to zrobić, trzeba stać tak blisko samochodu, że łatwiej i szybciej będzie wcisnąć przycisk na klapie. Co za bezsens... ? Może da się to wyregulować, masz kogoś z OBDeleven? Bo np można tam regulować odległość, z której da się otwierać auto lub szyby, nie pamiętam już konkretnie
Opublikowano 17 Maja 20197 l 10 minut temu, sowiq napisał: Chodzi Ci o instrukcję obsługi? Na forum jest wersja PDF: Bardzo dobry materiał:) też się przyda. ale bardziej mi chodziło o to własnie co oznacza na przykład "awaria z przodu" A z innej beczki, czy a mmi navi plus można odtwarzać filmy z dvd? Czy trzeba cos miec jeszcze dodatkowo?