Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Pytanie z innej beczki. W instrukcji obsługi piszą, że z pilota da się zamknąć klapę w Avantcie. Czy komuś działa taka opcja? Bo próbowałem na milion sposobów, ale u mnie nie chce.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 godzin temu, sowiq napisał:

Pytanie z innej beczki. W instrukcji obsługi piszą, że z pilota da się zamknąć klapę w Avantcie. Czy komuś działa taka opcja? Bo próbowałem na milion sposobów, ale u mnie nie chce.

Dziala, przytrzymujesz dłużej przycisk i jest git. Nawet piszczy jak ciężarówka przy cofaniu ;)

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, zwierzakfm napisał:

Dziala, przytrzymujesz dłużej przycisk i jest git.

No właśnie u mnie jakoś nie chce... Robisz to w jakiejś konkretnej sytuacji? Tzn zapłon włączony / wyłączony, zamki w drzwiach zablokowane / odblokowane, itp, czy działa to u Ciebie zawsze?

Opublikowano

Panowie, ogarniał ktoś konwersję USA-EU i powie co powinno być przekodowane? Jednostki zmienione przez MMI, natomiast zanim wybiorę się na kodowanie chciałbym zrobić sobie listę, aby o niczym nie zapomnieć. 

- kodowanie lamp

- zmiana języka

- navi

- co jeszcze? 

Będę wdzięczny za pomoc.

Dodatkowo szukam bagnetu pod 2.0TFSI, jest jakiś dedykowany? 

Opublikowano
28 minut temu, sowiq napisał:

No właśnie u mnie jakoś nie chce... Robisz to w jakiejś konkretnej sytuacji? Tzn zapłon włączony / wyłączony, zamki w drzwiach zablokowane / odblokowane, itp, czy działa to u Ciebie zawsze?

zapłon wyłączony zawsze, zamki mogą być zablokowane / odblokowane, bez różnicy. 

Masz opcje Advanced Key? Może to trzeba mieć, żeby chulało.

Edytowane przez zwierzakfm

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, zwierzakfm napisał:

Masz opcje Advanced Key? Może to trzeba mieć, żeby chulało.

Tak, mam pełny pakiet. 

No nic, będę testował jeszcze raz :) 

Opublikowano
43 minuty temu, sowiq napisał:

Tak, mam pełny pakiet. 

No nic, będę testował jeszcze raz :) 

u mnie działa zamykanie, ale muszę stać bardzo blisko tylnej klapy.

Natomiast dla odmiany przestało działać otwieranie bagażnika nogą.

Opublikowano
2 godziny temu, czarny69 napisał:

Panowie, ogarniał ktoś konwersję USA-EU i powie co powinno być przekodowane? Jednostki zmienione przez MMI, natomiast zanim wybiorę się na kodowanie chciałbym zrobić sobie listę, aby o niczym nie zapomnieć. 

- kodowanie lamp

- zmiana języka

- navi

- co jeszcze? 

Będę wdzięczny za pomoc.

Dodatkowo szukam bagnetu pod 2.0TFSI, jest jakiś dedykowany? 

A jaki masz MIB ?

Opublikowano
4 minuty temu, wrclaguna napisał:

A jaki masz MIB ?

MIB HIGH

Opublikowano

Kto ci to bedzie robił ? 

Lampy tylne trzeba zmienic lub przerobic na EU  pozniej okablowanie i programowanie

Opublikowano
Godzinę temu, wrclaguna napisał:

Kto ci to bedzie robił ? 

Lampy tylne trzeba zmienic lub przerobic na EU  pozniej okablowanie i programowanie

Mam wstępnie umówioną osobę z okolic Ełku. Będę miał 3 auta do ogarnięcia. Aktualnie siedzę i szykuję żonie A4, będę powoli ogarniał lampy, a w międzyczasie blacharka. Oprócz tego co wymieniłem, lamp, o czymś jeszcze trzeba pamiętać?

Opublikowano
14 minut temu, czarny69 napisał:

Mam wstępnie umówioną osobę z okolic Ełku. Będę miał 3 auta do ogarnięcia. Aktualnie siedzę i szykuję żonie A4, będę powoli ogarniał lampy, a w międzyczasie blacharka. Oprócz tego co wymieniłem, lamp, o czymś jeszcze trzeba pamiętać?

Zrób u Grzesia. Doradzi i zrobi bardzo dobrze ;)

Opublikowano
4 godziny temu, Kosmita napisał:

Zrób u Grzesia. Doradzi i zrobi bardzo dobrze ;)

Jeśli chodzi o lampy i okablowanie niedaleko ciebie jest gościu, który robi gotowe profesjonalne instalacje do naszych samochodów z opisem tak, że sam to ogarniesz i zrobisz, ponieważ ja nie jestem żadnym elektrykiem czy mechanikiem samochodowym, a dałem radę. Gościu jest prawdziwym profesjonalistą i stale służy pomocą telefoniczną i wyjaśnia. Bardzo dobrze czyta schemat instalacji elektrycznej samochodu. Dokupiłem hak elektryczny westfalia i od niego gotową instalację elektryczną do haka, całość założyłem polutowałem pospinałem i po kodowaniu ok wszystko działa. miałem zapłacić 2000 za kodowanie świateł i haka, oraz zainstalowanie haka, a mnie całość wyszła 900 zł.

Jeszcze radio miałem robione bo w USA  strojenie działa na innych zakresach.

Opublikowano
11 godzin temu, kuzzb napisał:

Jeśli chodzi o lampy i okablowanie niedaleko ciebie jest gościu, który robi gotowe profesjonalne instalacje do naszych samochodów z opisem tak, że sam to ogarniesz i zrobisz, ponieważ ja nie jestem żadnym elektrykiem czy mechanikiem samochodowym, a dałem radę. Gościu jest prawdziwym profesjonalistą i stale służy pomocą telefoniczną i wyjaśnia. Bardzo dobrze czyta schemat instalacji elektrycznej samochodu. Dokupiłem hak elektryczny westfalia i od niego gotową instalację elektryczną do haka, całość założyłem polutowałem pospinałem i po kodowaniu ok wszystko działa. miałem zapłacić 2000 za kodowanie świateł i haka, oraz zainstalowanie haka, a mnie całość wyszła 900 zł.

Jeszcze radio miałem robione bo w USA  strojenie działa na innych zakresach.

Podrzuć info na PW

Opublikowano

Może ktos podrzucić opis komunikatów z audi pre sense ? :)

Dzis rano pojawił mi się komunikat o awarii z przodu i chwile mi zajęło zanim zrozumiałem o co mu chodzi :D więc jestem ciekawy co jeszcze może mnie spotkać :)

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, grom napisał:

u mnie działa zamykanie, ale muszę stać bardzo blisko tylnej klapy.

Natomiast dla odmiany przestało działać otwieranie bagażnika nogą.

To jest chyba to. Sprawdziłem wczoraj i mam tak samo.

To jest zupełnie bez sensu, moim zdaniem. Klapę mogę otworzyć z pilota stojąc 20 metrów od auta, ale nie zamknę już jej w ten sposób. Żeby to zrobić, trzeba stać tak blisko samochodu, że łatwiej i szybciej będzie wcisnąć przycisk na klapie. 

Co za bezsens... ?

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, sebek napisał:

Może ktos podrzucić opis komunikatów z audi pre sense ?

Chodzi Ci o instrukcję obsługi? Na forum jest wersja PDF: 

Opublikowano
7 minut temu, sowiq napisał:

To jest chyba to. Sprawdziłem wczoraj i mam tak samo.

To jest zupełnie bez sensu, moim zdaniem. Klapę mogę otworzyć z pilota stojąc 20 metrów od auta, ale nie zamknę już jej w ten sposób. Żeby to zrobić, trzeba stać tak blisko samochodu, że łatwiej i szybciej będzie wcisnąć przycisk na klapie. 

Co za bezsens... ?

Może da się to wyregulować, masz kogoś z OBDeleven? Bo np można tam regulować odległość, z której da się otwierać auto lub szyby, nie pamiętam już konkretnie

Opublikowano
10 minut temu, sowiq napisał:

Chodzi Ci o instrukcję obsługi? Na forum jest wersja PDF: 

Bardzo dobry materiał:) też się przyda. ale bardziej mi chodziło o to własnie co oznacza na przykład "awaria z przodu" ;)

A z innej beczki, czy a mmi navi plus można odtwarzać filmy z dvd? Czy trzeba cos miec jeszcze dodatkowo?