MichałK Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam Mam problem z myszkowaniem auta powyżej 100km/h . Auto jest bardzo nerwowe., jakby szukało drogi. Auto jest bezwypadkowe, zero luzów. Geomertia ustawiona pod nowe zawieszenie (eibach pro kit -35/-30 + bilstein b8). Przed wymianą zawieszenia (było 1BA - seria) nie było super ale trochę lepiej niż teraz. Auto jest z 2012 polift kombi, wspomaganie servotronic. Jakieś sugestie ?? Czy można w ogóle zmniejszyć siłę wspomagania bo kierownica kręci się jakby bez oporów.
mateusz16 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jeśli masz lifta to masz raczej eletryczny układ kierowniczy. Jedź do ASO żeby Ci wgrali aktualizacje układu kierowniczego. Podobno troche pomaga. Ewentualnie sprawdź najpierw ciśnienie w oponach.
l.e.s.t.e.r Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Jak do niższych sprężyn wsadziłeś seryjne amory to co się dziwisz że auto się dziwnie zachowuje.
MichałK Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 Dnia 1.07.2017 o 15:52, l.e.s.t.e.r napisał: Jak do niższych sprężyn wsadziłeś seryjne amory to co się dziwisz że auto się dziwnie zachowuje. Tak jak napisałem wcześniej, sprężyny są obniżające eibacha + amortyzatory bilstein b8 o skróconym skoku. Z tej strony wszystko jest OK.
Signature Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Czy problem został rozwiązany ?? Mam chyba podobny problem do Ciebie .
MichałK Opublikowano 30 Października 2017 Autor Opublikowano 30 Października 2017 Nawet opony zamontowałem węższe i dalej jest to samo. Zostaje mi wymiana maglownicy na nową lub regeneracja .
MichałK Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Opublikowano 9 Marca 2018 Sprawa rozwiązana. Uszkodzona była maglownica. Wymieniłem na używaną po małym przebiegu i jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi