Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Stuknięcie przy zmianie biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem problemu ale wszystko było na odwrót czyli zmiana z jedynki wzwyż i stuknięcie, a u mnie stuknięcie następuje np redukując z trójki na dwójkę ale w momencie kiedy wychamowuje silnikiem, jeżeli redukuje przy niższej prędkości kiedy jadę na trójce prawie z prędkością obrotową silnika to wtedy cisza, jakieś pomysły?, pozdrawiam

Opublikowano

Moze poduszka silnika, dziwnie tak zdjagnozować bo nie wiadom,o jaki to stukot i skąd mniej więcej dochodzi.

Opublikowano

No, panowie jest diagnoza, pękła mi tylna część skrzyni, odłamał się jej koniec chyba ten co wspiera się na poduszce, autko na wysięgniku od wczoraj, rozkręcanie skrzyni, nadlanie czy zespawanie tego elementu w innym warsztacie jak się będzie dało, bo ta część tylko serwis lub allegro chyba, nic, zaraz jadę do pacjenta, później dam znać co z tego wyszło

Opublikowano

witam tez mam taki sam problem

mógłbyś opisac jak go najlepiej rozwiązac i jaki jest koszt?

Witam, tak jak pisałem tylna część skrzyni wyjęta, zawieziona do spawania czy nadlania nie wiem bo nie było mnie przy tym, no i wymiana tej poduchy srodkowej (ponad 200zł)na której się wspiera skrzynia. Jak masz sprawną poduche to tylko koszt wymontowania i zespawania (zalania) elementu, pozdrawiam