Ghostveri Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Siemka. Przez pewien czas miałem problem w moim b6. Przy przyśpieszaniu w zakresie obrotów w okolicach 1.5k szarpało budą. Przy delikatnym bądź bardziej dynamicznym przyśpieszaniu to nie występowało. Mam multitronic więc myślałem że to może skrzynia się kończy Przy sprawdzaniu oleju zauważyłem że na rurce od odmy nie ma jednej opaski sprężynowej na jej dolnym końcu. Mniejsza jak to się stało że jej tam nie było. Kupiłem, założyłem opaskę i przestało trząść plus autko dostało jakby więcej mocy. Czy to możliwe aby silnik szarpał w pewnym zakresie obrotów jeżeli jest nieszczelność odmy? Spotkaliście się już z takim problemem szarpania?
misiek95 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nieszczelna odma powoduje że przepływomierz nie odczytuje prawidłowo ilości powietrza dostajacego się do silnika. I tyle. Mógł szarpać Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ghostveri Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2017 Coś w ten deseń podejrzewałem. Dzięki za wytłumaczenie misiek95 Jeżeli znajdę chwilkę to na próbę zdejmę tą obejmkę i sprawdzę czy problem powróci oraz dam tu znać co by było dla potomnych. Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi