qoperek Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam mam maly problem (chyba) Od pocz. Zapchal sie DPF wiadomo choinka na desce ,check engine i swiece i dpf. Na diagnostyka pokazywala 1 i 3 swieca .Dpf zostal wyciety i nowa mapa. Po przejechaniu 2km kontrolka swiec znowu , komp poazal czujnik temp spalin, wymiana swiec 0 bledow. Wczoraj przy okolo 100km/h 2300obr lekkie szarpniece utrata mocy i kontrolka swiec , po podlaczeniu pokazalo 2 i 3 swieca [emoji848] po wylaczeniu silnika samo sie zresetowalo , dzis to samo i dodatkowo chcek engine, po wylaczeniu silnika swiece zgasly i moc wrocilia , dopiero w Poniedzialek podlacze pod kompa Audi a4 B8 2.0tdi Caga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
krystian.gawin Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 U mnie uszkodzona była sonda koło turbiny,tylko że u mnie sama kontrolka od świec mrugala i brak mocy ,po ponownym odpaleniu silnika na chwilę było ok Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
qoperek Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 Bo wsumie wczesniej przy usunieciu DPF byl tez blad turbiny ze sie zawiesila czy cos takiego nie pamietam juz dokladnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
qoperek Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Opublikowano 5 Lipca 2017 Update: diagnostyka pokazala odrazu turbocharger over booster [emoji52]Turbo do wyminay czy ten sterownik sam? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi