gonti Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam, moja furka postala sobie dwa dni na mrozie, dzis wsiadam zauwazylem ze nie dziala sterowanie szyb ani lusterek, podpowie ktos gdzie jest bezpiecznik ? i czy ewentualnie ktos sie spotkal z takim przypadkiem ? Lewa strona nie swieci nawet po prawej jest podswietlenie klawisza opuszczania szyby ale nie dziala. Nie dziala tez ustawianie lusterek :/ Jak jade swieci mi sie w lewych drzwiach dioda sygnalizujaca zamkniecie samochodu ... Przerabial ktos temat ? Bedzie drogo czy tanio ? ech .. pierwsze koszty .. [br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 21:13_________________________________________________AKTUALIZACJA Rano wsiadlem - dziala Zauzwazylem ze czasem jak nie zamkne dwa razy drzwi to nie gasnie lampka w srodku, czyli cos sie sypie jakie polaczenie...
zibi66 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 sprawdz zlacze elektryczne drzwi z karoseria ktore znajduje sie na slupku pod oslona gumowa,czesto pojawia sie tam wilgoc i styki moga byc nie za ciekawe
gonti Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 no i znowu przestalo dzialac ... nie dziala lusterko i szyby wszystkie, po stronie kierowcy dziala tylko lampla czerwona w drzwiach reszta kaplica ... od czego zaczac ? i jak zdejmuje sie tą gume ? macie jakies obrazki ? dzieki za pomoc ...
Guregoru Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Podpinam się do pomysłu sprawdzenia złącza w drzwiach bo jak mi zawalili robotę w ASO to też mi wszystko padło (lusterka, szyby) a okazało się że styki były zaśniedziałe niestety nie pomogę ci z tą gumą bo byłem na poprawce w ASO to sam tego nie robiłem
tommylee Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 kurde a u mnie jeszcze ciekawiej. Nie działa mi lewa szyba kierowcy, działa całe sterowanie 3 pozostałych szyb, działają lampki w drzwiach a nie działa tylko ta szyba. Może jakiś konektorek spadł w tych drzwiach czy co? Vag nic nie pokazuje, zero błędów. Co to może być??!!
zibi66 Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 kurde a u mnie jeszcze ciekawiej. Nie działa mi lewa szyba kierowcy, działa całe sterowanie 3 pozostałych szyb, działają lampki w drzwiach a nie działa tylko ta szyba. Może jakiś konektorek spadł w tych drzwiach czy co? Vag nic nie pokazuje, zero błędów. Co to może być??!! Proponuje sciagnac tapicerke i sprawdzic mechanizm podnoszenia szyby a w szczegolnosci linke i silniczek.
tommylee Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 mechanizm podnoszenia szyby a w szczegolnosci linke i silniczek. ale tak nagle by przestał działać?? wszystko chodziło idealnie, żadnych hałasów nic.
zibi66 Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Od czegos trzeba zaczac,jak to sprawdzisz bedziesz o krok dalej.
tommylee Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 możecie wrzucić numer OEM silniczka do szyb (drzwi kierowcy) bo z tego co widziałem na allegro do każdych drzwi jest inny.
skater69 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 U mnie przycisk wystarczylo popsikac i usterka z glowy.
Rekomendowane odpowiedzi