Tomasza4b61.8t Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem silnika a4 b6 1.8t +lpg szczególnie po dłuższym postoju.. Akumulator nowy, świece tez, filtr paliwa również wymieniony, pompka podaje dobre ciśnienie 4.0 bary.. wymieniony czujnik temp. wody.. żaden błąd się nie wyświetla nie wiem co jeszcze może być przyczyną? Proszę o POMOC ? Z góry dziękuję. . Edytowane 17 Lipca 2017 przez Tomasza4b61.8t
ricco90 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Problem z odpaleniem masz tez po jezdzie na benzynie? Chodzi mi czy jak pojezdzisz na benzynie zgasisz auto na benzynie to tez jest problem?
Tomasza4b61.8t Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Reduktor nowy wymieniłem tydzień temu ponieważ przerywał mi gaz podczas przyspieszania..
Tomasza4b61.8t Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Tak jak pojedze na benzynie jest to samo..
Tomasza4b61.8t Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Jakiś czas temu musiałem wymienić katalizator bo rozleciał się w środku. . Założyłem zamiennik nowy i pokazywał się błąd silnika coś z katalizatorem teraz dokładnie nie pamiętam ale chodził normalnie może ten zamiennik się stopil w środku i blokuje spaliny bo jak kręcę to tak jak by cos ja dusilo, blokowało.
przem8 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 2 godziny temu, Tomasza4b61.8t napisał: Założyłem zamiennik nowy i pokazywał się błąd silnika coś z katalizatorem teraz dokładnie nie pamiętam Było założyć DP i wyłączyć drugą sonde u tunera. Koszty przypuszczam, że wyszłyby te same co jest wart ten wątpliwej jakości zamiennik
Tomasza4b61.8t Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 Zamiennik wcale mało nie kosztował na dodatek było napisane ze gaśnie kontrolka check a ona się świeci. .
ricco90 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 a wtryski od gazu sa ok? ja mialem hany niebieskie i podczas jazdy bylo ok ale przy odpalaniu podawaly troche gazu i musialem dlugo krecic zeby odpalic. Sprobuj zakrec zawor przy butli tak zeby sie gaz nie dostawal do wtryskiwaczy gazowych i wtedy moze puszczaja wtryski jak bylo u mnie
Rekomendowane odpowiedzi