Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprężarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem niedawno audi a4 b5 z silnikiem 1,9 tdi 90km i mam takie pytanie jak sprawdzić czy turbina działa nigdy nie miałem dizla i niewiem co i jak prosze o pomoc 

Opublikowano

Wsiądź do auta i się przejedź:lol: Masz jakieś oznaki, że turbo nie bangla.  Auto jest słabe, mułowate słabo przyśpiesza? Możesz sprawdzić ciśnienie doładowania manometrem.

Opublikowano

Nie czujesz jak ciągnie od pewnego momentu? W zależności kiedy Ci się turbo załącza. :) Powinno wgniatać w siedzenia i to konkretnie :D

Opublikowano

Wystarczy że zdejmie wężyk z gruszki turbo albo odepnie przepływkę.
Jak załapie awaryjny to odczuje jak zacznie się odpychać gorzej od SDI [emoji23]

Wysłane z OP3T

Opublikowano

Panowie, dołączę się do tematu, bo zaintrygowało mnie to co napisał SzeFFo, że powinno konkretnie wgniatać w fotel.  W moim AFN-ie aż takiego efektu nie ma. Dlatego wczoraj wziąłem się i porządnie rozruszałem sztangę turbo, po czym zrobiłem jazdę próbną i auto zaczęło ciągnąć jak mała rajdówka, aż oczy wgniatało w fotel. Dużo nie jeździłem,  po chwili odstawiłem auto na parking. Dzisiaj rano wsiadłem i auto już nie ciągnie tak jak jeszcze wczoraj wieczorem. Co może być tego przyczyną, bo przecież w ciągu nocnego postoju sztanga nie mogła się zapiec. 

Opublikowano

Vnt do czyszczenia. 

Opublikowano
  • Autor

czyć ten manometr?.

Opublikowano
  • Autor

turbo chyba załancza mi sie od 2 tyś obrotów dopiero od 2 czuć że wbija w fotel

Opublikowano
  • Autor

i gdzie ja mam podłączyć ten manometr i jakie powinien pokazywać wartości

Opublikowano

Wpinasz się w dolot i sprawdzasz ile dmucha turbo

Edytowane przez musiek

Opublikowano

Manometr ci potrzebny do serii, beka....

Podczas logu widac bedzie co sie dzieje.  Wiec zrob loga dynamivzmego z oladowania a dla pewnosci komplet, bo k oze cow nie tak z przpeplywkajb ciul wie co.

Ogolnie czyszczenia vmt, nie unikniesz bo to ze na chwile roruszales i dzialalo nie znaczy ze ja ostyglo auto to nie zastygl syf ktory blokuje vnt. Tak jak piszemy ci kilka msc arek turbo do czyszczenia.

Opublikowano
10 godzin temu, Mozgu napisał:

Manometr ci potrzebny do serii, beka....

Podczas logu widac bedzie co sie dzieje.  Wiec zrob loga dynamivzmego z oladowania a dla pewnosci komplet, bo k oze cow nie tak z przpeplywkajb ciul wie co.

Ogolnie czyszczenia vmt, nie unikniesz bo to ze na chwile roruszales i dzialalo nie znaczy ze ja ostyglo auto to nie zastygl syf ktory blokuje vnt. Tak jak piszemy ci kilka msc arek turbo do czyszczenia.

To kolega Rafał pyta o manometr, nie ja :) Tak jak napisałeś, ja już dawno zostałem uświadomiony o konieczności czyszczenia vnt i wiem, że to mnie nie ominie. Po prostu zainteresowało mnie to wciskanie w fotel, którego tak naprawdę w swoim AFNie nie doświadczyłem i nawet się nie spodziewałem po takim poczciwym dieslu :)

Opublikowano

Moglem cytowac bo tak to wyszlo jak bym do ciebie pisal o tym manometrze a to bylo do rafala.

To ze stary to nic nie znaczy, czesto egzemplaze z 600tys przebiegu ciagle maja serie lub nawet wiecej niz deklaruje producent

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie czemu jak przełanczam z3 na 4 niema takiego kopa jak z4 na 5? dziwne co nie ?

Opublikowano

Nie rozumiem

Opublikowano
  • Autor

gdzie znajde centralke centralnego zamka wymieniłem pompke bo podobno była uszkodzona i centralny nadal mi nie działa czytałęm że musze znać model i zaprogramować na nowo pilota rozebrałem pod kierownicą plastik i niema tam nic co mogło by to przypominać prosze o podpowiedz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

kupiłem centralke zamotowałem działa zamykanie otwieranie jak jej sie zachce i okazało sie że zaczoło mi mrygac na obrotomierzy autko z kluczykiem oco chodzi ktoś wie?

Opublikowano

Kontrolka z symbolem autka z kluczykiem to immo.
Podepnij vaga i sprawdź jaki jest dokładny błąd.
Najlepiej odezwij się do marcin-franz, on Ci powie co masz zrobić żeby wszystko banglało.

Wysłane z OP3T

Opublikowano
  • Autor

jak go znajde