Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

C7 Resident

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj o 12:30 mam jazdę C8, zobaczymy jak się będzie prowadzić. co prawda TDI, a nie TFSI.. no ale dobrze, że już mają ;)

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, jedrekx napisał:

dzisiaj o 12:30 mam jazdę C8, zobaczymy jak się będzie prowadzić. co prawda TDI, a nie TFSI.. no ale dobrze, że już mają ;)

hmmmm no to grubo jak już mają na testy  ;) 

Opublikowano

nie wiem jak długo już jest, bo wczoraj jechałem umówić przegląd i zobaczyłem, że stoi na jeździe testowej.. ;) jeździłeś już C8?

Opublikowano
  • Autor

Nie i chyba nie chcę sie wkurzać wiec do jesieni nie chce widziec na oczy C8 ;) 

Opublikowano

no dobra.. to byłem, widziałem i jeździłem. czarny sedan, silnik 50TDI (3.0 286KM). wyposażony przyzwoicie, choć nie full. generalnie bardzo fajnie się prowadzi, system czterech kół skrętnych bajka - zawracanie świetne, znacznie zwinniej niż moim C7. silnik przyspiesza lepiej niż mój, skrzynia ok... ale czuć, że to nie s-tronic. przy wyprzedzaniu zrzucenie biegu trwa znacznie, znacznie dłużej. spalanie z jazdy testowej miałem 10,8, zrobiłem ok 50 km - jazda i dynamiczna i normalna. drogi się trzymał naprawdę bardzo dobrze, nawet przy skórzanych naleśnikach  całkiem wygodny. do obsługi dotykowego panelu mmi trzeba się przyzwyczaić, ręka ze 3 razy mi sięgała w miejsce pokrętła :decayed: miejsca z tyłu porównywalnie z C7, bagażnik wydaje się być taki sam. ciekawy motyw - jak kamera zobaczy ograniczenie prędkości, to na pedale gazu czuć delikatną wibrację przypominającą o konieczności zdjęcia nogi z pedału gazu ;)można wybierać stopień pomocy tych wszystkich systemów, ja jechałem na podstawowym. pneumatyka w dynamicu bardzo fajnie się sprawowała. sterowanie głosowe fajne, przynajmniej będzie można ograniczyć paluchy na ekranie dotykowym :decayed: klameczki chodzą delikatnie jak w A8 D5, fotel po otwarciu drzwi odsuwa się żeby łatwiej było wysiąść ;) podsumowując.. jak mi się podobało przed jazdą, tak po jeździe próbnej podoba mi się jeszcze bardziej... niestety :decayed:

czekam na nowego Touarega w naszym salonie żeby się przejechać i wtedy mam kilka miesięcy do namysłu :decayed:

Opublikowano

Panowie takie lampy w C7 polift to Matrixy? Czy tak wyglądają także Xenony/Bixenony?

a6-11.jpg

Opublikowano

MATRIX

Opublikowano

dzięki

Opublikowano

panowie co może być nie tak, że lusterka nie składają się po zamknięciu samochodu?

Opublikowano
59 minut temu, A-rek napisał:

panowie co może być nie tak, że lusterka nie składają się po zamknięciu samochodu?

Ale składały się wcześniej i teraz przestały ?? Czy nie składały się od kupna ??

Opublikowano
10 godzin temu, A-rek napisał:

sprawdź w ustawieniach MMI czy składanie lusterek przy zamykaniu auta jest włączone.

jeżeli zamykały Ci się wcześniej, a przestały to prawdopodobnie mechanizm wysiadł.. u mnie się niekiedy przyblokuje i lewe lusterko mi się nie składa (podobno częsta przypadłość w C7).

Opublikowano
11 godzin temu, Ogi napisał:

Ale składały się wcześniej i teraz przestały ?? Czy nie składały się od kupna ??

gdy tydzień temu jeździłem autem na jazdach próbnych to się składały, a wczoraj odebrałem auto i nie składają się po zamknięciu :eusathink:

2 godziny temu, jedrekx napisał:

sprawdź w ustawieniach MMI czy składanie lusterek przy zamykaniu auta jest włączone.

jeżeli zamykały Ci się wcześniej, a przestały to prawdopodobnie mechanizm wysiadł.. u mnie się niekiedy przyblokuje i lewe lusterko mi się nie składa (podobno częsta przypadłość w C7).

z tego co widzę to w MMI jest włączone, pokrętło również ustawione w dół na składanie :unsure:

no i sprawa jeszcze z otwieraniem i zamykaniem..... używam do tego pilota, a czy nie powinno być tak, że auto same się otwiera gdy dotykam za klamke? :co:

Opublikowano

powinno się otwierać jak złapiesz klamkę i czujnik wychwyci palec. w razie czego reklamuj.. niech sprawdzają

Opublikowano

Każda c7 polift ma Keyless Go?

Jak w ogóle sprawdzić czy samochód posiada tą funkcje?

Opublikowano

wie ktoś gdzie w VCDS znajde kodowanie składanych lusterek i Keyless Go ??

Opublikowano

Składane lusterka moduł 42, 52, keyles 46. W modułach drzwi brak podpowiedzi, w 46 są, przynajmniej u mnie vcds 17...

Opublikowano

dzięki, sprawdzę :thumbup1:

a tak się zastanawiam jeszcze czy jak robi się jakieś zmiany w MMI to aby zostało to zapisane trzeba też resetować system? czy bez resetu również zmiany zostają zapisane?

Opublikowano

Reset musi być 

Opublikowano

Dzięki za pomoc, lusterka działają tak jak powinny :thumbup1:

ale mam kolejne pytanko ..... jak to obsługiwać? Jak zaprogramować siedzenia?

IMG_20180620_150206.jpg

Opublikowano

Ustaw sobie fotel i lusterka zewnętrzne pod siebie i jak masz El. Kolumnę kierownicy to również, naciśnij SET, zaswieci się kontrolka czerwona, później naciśnij i przytrzymaj nr 1 albo 2 do którego chcesz przypisać dane ustawienia aż usłyszysz pikniecie/gong potwierdzający zapis ustawień. Możesz przypisać ustawienia pod dwóch kierowców, jak przy każdym z kierowców będziesz zapisywać przy innym kluczyku, to jak podejdzie pod samochód to sam rozpozna kluczyk do którego były przypisane ustawienia. Super sprawa! U mnie żona ma swój kluczyk, a ja swój. Jak otwieram swoim to ustawia mi wszystko automatycznie pode mnie.