Arek13 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Witajcie, właśnie przestał działać wentylator od klimy. Nie reaguje. Czasem po wyl/wł zapłonu zadziała na chwilę. Dodam że upał 35 st. Czy jestem w stanie coś sprawdzić we własnym zakresie. Będę wdzięczny za sugestię.
Arek13 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Tak b8 10.2009. Nie jestem w Polsce, niestety nie ma tu mechanika.
komoornik Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Obstawiam na dobre 50%, że z wentylatorem wszystko ok - sama klima się nie włącza, bo jest zapewne błąd w układzie Bez diagnostyki nie ma co dalej gdybać.
Arek13 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ok, pewnie masz racje i nic nie zdziałam, ale klima działa przy większej prędkości lekko czuć chłód. Wentylator momentami jakby przerywał i się wyłączył. Może styki albo coś banalnego co mógł bym zerknąć.
Arek13 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Przyczyną może być Kostka łącząca przewody ? Przeczyszczenie styków może pomóc? Miał ktoś podobny problem ?
bin85 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ja tak miałem że wentylator czasami się nie włączał, po wymontowaniu na pierwszy rzut oka wyglądał ok ale dokładnie wyczyściłem komutator i szczotki i problem zniknął. W klimatroniku był też błąd ale nie pamiętam jaki
Arek13 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Tak zrobię. Generalnie auto było mocno przegrzane. Sciaglem obudowe styropianowa i przewietrzylem -wentylator ruszył. Narazie działa, momentami przerywa. Dzięki.
M@rcus Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 W pewnym i zapewne najmniej odpowiednim momencie stanie na amen. Objawy miałem podobne - latem, po krótkotrwałym postoju nie chciał od razu ruszyć. Po kilku chwilach zaczynał pracować normalnie. Na zimę niespodzianka - czasem działał, czasem nie od razu, aż kiedy przyszły mroźne dni (-25st.C) przestał włączać się w ogóle. Skończyło się wymianą na inny (ori używany). Radzę nie zwlekać, bo latem jak latem, ale zimą marznąć w korku - nie polecam ;-)Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi