komoornik Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Najpierw SWAP, teraz lampy z zupełnie innego modelu. Tego nie da się zrobić bez tony szpachli.
Kamil1997123 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Czaję o co chodzi . Nie było tematu :-D
Tomek_091019 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Dnia 20.07.2017 o 23:26, komoornik napisał: Strach pomyśleć co wymyślisz jutro. Czy da radę przerobić avanta na sedana
misza1979 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Czy znacie jakiegoś dobrago speca na Dolnym Śląsku, który wymieniłby mi lampy ze zwykłych na xenon /led. oryginalnie nie było ledów. Mam zakupione oryginalne reflektoey xenon led do przodu i led do tyłu. Bardzo dziękuję za dpowiedź.
Andrzejx Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam. Po wymianie zwykłych żarówek od wstecznego na ledy zaciekawiło mnie jak będą wyglądały światła pozycyjne gdy wymienię żarówki na led. W moim odczuciu lampy świecą ładniejszą barwą, nabrały blasku. Ogólnie podoba mi się ale na zegarach wali błąd spalonej żarówki. Można to VCDS-em przekodować?
komoornik Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 W tym kanale adaptacji jest chyba diagnoza wszystkich żarówek tylnych lamp.
Andrzejx Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 W tym kanale adaptacji jest chyba diagnoza wszystkich żarówek tylnych lamp. kolego @komoornik rozszesz swoją myśl. Jaki kanał odpowiada za tylne lampy? Po powrocie z urlopu pokombinuję metodą prób i błędów.
Vassyli Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. zakładam ten temat ponieważ temat z zmianą lamp w avancie już jest ale niepełna . Z tamtego tematu wiem tyle że 2 kable trzeba dołożyć : lewa lampa pin 4 prawa lampa pin 2 reszty pinów jednak nie wiem jak przełożyć ponieważ tam nie jest opisane a link nie działa . chodzi mi konkretnie aby ktoś napisał jaki pin w który numer w lampach zewnętrznych i w klapie , komfort jest opisany więc wiem jak przełożyć piny . Proszę o pilną pomoc ponieważ świeży nabytek za długo leżeć nie może Proszę o pomoc ! Jestem już po zmianie lamp na ledy piny ogarniete , przekodowałem sterownik . ( niestety mam z N wiec troche mi zajeło) Prawie wszystko gra, ledy swieca kierunki działają wsteczny też lecz nie działa pasek pomiedzy lampami i w bocznych lampach i w klapie (część B oraz D z rysunku https://postimg.org/image/9wzv9nmgt/ myślę że chodzi o kodowanie wiec prosiłbym o pomoc aby ledy zadziałały jako stop ! Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Vassyli
Vassyli Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nikt nie posiada takich informacji ? czy są płatne ?
Rekomendowane odpowiedzi