gsekulski Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam. silnik 1.8TJ. Auto straciło moc. Mam błąd jak w temacie na 3 cylindrach np 16688- 4 cylinder. Ponadto 16684 Random Multiple cylinder Misfire detected. Dodam, że auto wcześniej jakiś czas czasami podszarpnęło. Teraz stracił moc. Świece są nowe NGK platynowe. Zarówno na LPG jak i PB nie ma mocy. Ktoś podpowie co to może być? cewki? Silnik w eleganckjej kondycji, turbo zdrowe przebieg 240 tys. Do tej pory zbierał się jak rakieta.
sitar Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zmień cewkę z 1 na 2 i zobacz czy na 2 nie będzie błędu, możesz tak też zrobić z 3 i 4
gsekulski Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Zrobiłem tak, że skasowałem błąd, zdjąłem klemę od plusa oraz jakis tam przewód mały który jest również zasiany z plusa. Dokręciłem mocno. Przejechałem ok 20km i problemu póki co nie ma. Dziwne aby 3 cewki na raz padły... Prawdopodobnie nie łączyła klema lub był straszny upał i małe przegrzanie cewek lub komputera. temat do zamknięcia. Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez gsekulski
Rekomendowane odpowiedzi