Stanisław Czechowski Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam!Problemem z odpalaniem audi a4 b5 1.8 gaz..Sugerowano pomiar ciśnienia pompy paliwa i ewentualną wymianę.Wymieniłem pompę dzisiaj na nową.Niestety nie poprawiło to odpalania.Nadal muszę kręcić kilka razy.Interesuje mnie przede wszystkim brak odgłosu pracy pompy po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon,pompę słychać dopiero w czasie odpalania.Czy tak powinno być?Jak już odpali,to przy dodawaniu gazu strzela do filtra i dławi się.Co może być powodem tak trudnego odpalania?Dlaczego sie dławi i strzela?
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Tam są kable czy cewki? Bo jak kable to od nich bym zaczął i cała reszta z nimi związana
Stanisław Czechowski Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dwa kable i cewka. Przed chwilą odpaliłem za czwartym razem,ale przy dodawaniu gazu strzela.Jak przełączy się na gaz jest ok.
Adrian1727 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 13 godzin temu, Stanisław Czechowski napisał: Dwa kable i cewka. Przed chwilą odpaliłem za czwartym razem,ale przy dodawaniu gazu strzela.Jak przełączy się na gaz jest ok. Sprawdź wtryskiwacze benzyny, może leją benzynę zamiast rozpraszać. Najlepiej odkręć całą listwę wtryskową, wyjmij razem z wtryskami i niech ktoś zacznie kręcić rozrusznikiem a ty patrz czy wszystkie dobrze rozpraszają paliwo.
Stanisław Czechowski Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dzisiaj zrobiłem diagnostykę,po niej wymieniłem czujni temperatury cieczy,.Od strony wlewu dochodziło dziwne ssanie,okazało sie ,że nie działa odpowietrzenia zbiornika.Zbiornik był aż wklęsły.Trzeba było przeczyścić elektrozawór i ssanie ustało.Ale nadał martwi mnie dławienie zaraz po odpaleniu,dopóki silnik jest zimny,i strzelanie do filtra powietrza.Komputer nic nie pokazał a strzela .i co wy na to?
k232 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jak strzela to to albo jest zalany i musi to przepalić albo gdzieś łapie lewe powietrze. Przeszukaj układ dolotowy, wężyki czy nie ma jakiejś mikro dziurki..
Rekomendowane odpowiedzi