Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Jaka jest u Was temperatura cieczy chłodzącej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem że wskazówka temperatury nie osiąga więcej niż 60oC. Ponieważ ostatnio jest zimno i jeżdżę tylko krótkie dystanse do 5 km to nie wiem czy taka temperatura czyli do 60oC to normalne.

Silnik oczywiście benzynowy przez pomyłkę napisałem w silnikach diesla.

Opublikowano

Jak masz klimatronik to sprawdz kodem czy osiąga więcej na tym odcinku. 5km to sporo i przy tych temp co aktualnie powinno sie zagrzac bardziej.

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie mam klimatronika :no:

Opublikowano

a nie jezdzisz nigdy dalej niz 5km? Jak nie to rozpal auto i niech pochodzi z 10 minut i dopiero jedź , wtedy na pewno wskazówka musi wyjść ponad 60

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio nie, tylko po mieście trochę i do pracy. Ok tak zrobię.[br]Dopisany: 21 Styczeń 2009, 18:35_________________________________________________Po przejechaniu 10 km w mieście załapało 65O. Ale na dłuższej prostej zaraz spadło do 60.

Opublikowano

termostat do wymiany, jak moderator to zobaczy to usunie temat bo było o tym już 148 razy

Opublikowano
  • Autor

Na 100% ? Może kolego orientujesz się ile może kosztować wymiana termostatu?

Opublikowano

no z tego co piszesz to termostat, oryginalny ok 80zł zamiennik ok 35, koszt wymiany nie więcej jak 30 zł ale poczytaj na forum o wymianie termostatu i jak masz mozliwosc skorzystania gdzies z kanalu albo najazdu to wymienisz go sam, prosta sprawa. pozdro oooo

Opublikowano

Wymieniałem na świeżo termostat, aczkolwiek w dieslu. Koszty: termostat 34zł (wahler), wymiana w warsztacie 35zł, zaokrąglając całość wyszło 70zł.

Przed wymianą: na wskaźniku nie więcej niż 75 stopni, teraz pięknie rozgrzewa się do 90 stopni [klimatronik kanał 49 i 51 po 90 stopni więc wszystko OK].

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

Bierz ori - to 80 zł razem z oringiem a większa pewność, że nie będziesz musiał czynności powtarzać.

Koszty wymiany powinny być u Ciebie "symboliczne". :wink4: Ja za wymianę dałem tyle co za rozrząd :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Aż 124 zł kosztował termostat w serwisie audi.

Opublikowano

było spytać w skodzie

Opublikowano
  • Autor

Pewnie skody byłby tańszy. Ale jest gwarancja 24 miesiące i jak by okazał się uszkodzony oddają kasę za montaż.

Opublikowano

Pewnie skody byłby tańszy. Ale jest gwarancja 24 miesiące i jak by okazał się uszkodzony oddają kasę za montaż.

a uwazasz te skody to co innego? To ten sam termostat VW SKODA AUDI SEAT

Opublikowano
  • Autor

Pewnie masz rację, ale już trudno. Jutro mi go wymienią i dam znać jak jest.

Opublikowano

Aż 124 zł kosztował termostat w serwisie audi.

:shocked: :shocked: Gdzieś Ty go brał :?: :slina: Może policzyli sobie za usługę :mysli:

Jak w Misiu :naughty: - wuzetka i kawa - zestaw obowiązkowy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

W serwisie Danelczyk w Lublinie

Opublikowano
Wymieniałem na świeżo termostat, aczkolwiek w dieslu. Koszty: termostat 34zł (wahler), wymiana w warsztacie 35zł, zaokrąglając całość wyszło 70zł.

Przed wymianą: na wskaźniku nie więcej niż 75 stopni, teraz pięknie rozgrzewa się do 90 stopni [klimatronik kanał 49 i 51 po 90 stopni więc wszystko OK].

a dlaczego na kanale 49?

wedlug watku "kody klmatronika" kanal 49 to:

49 Licznik błędów sygnału prędkościomierza (prędkość pojazdu)
.

ja na 49 mam zawsze "0" a na 51 temperatura po odpaleniu rownomiernie rosnie. jednak szybciej o ok. 15-20*C niz na wskazowce. czy tak powinno byc?

sorry za male OT :hi:

Opublikowano

a dlaczego na kanale 49?

wedlug watku "kody klmatronika" kanal 49 to:

49 Licznik błędów sygnału prędkościomierza (prędkość pojazdu)
.

ja na 49 mam zawsze "0" a na 51 temperatura po odpaleniu rownomiernie rosnie. jednak szybciej o ok. 15-20*C niz na wskazowce. czy tak powinno byc?

sorry za male OT :hi:

Bo masz samochód przed pierwszym liftem.

W samochodach po pierwszym lifcie kanały na klimatroniku się zmieniły

Proszeee :JC_fan:

http://www.a4-klub.pl/smf/kody_klimatronica_ii-t4306.0.html;;amp=;sid,52f724adcefd06ab8739d0f687042c2e

Opublikowano
  • Autor

Wymieniony termostat i jest elegancko. Po przejechaniu do 3 km mam prawie 90 i tak stoi.