TytiX Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Cześć, na wstępie napisze ze posiadam audi a4 b5 1.9 tdi AFN 99 rok poliftowa wersja. Mam problem, czasami(nie zawsze) gdy wejdę do samochodu i przekręcę kluczyk na zapłon słychać jak się załącza pompka z centralnego tak jak bym na nowo otworzył samochód(w tym czasie samochód się ani nie zamyka ani nie otwiera jedynie słychać ten dźwięk). Czasami zdarza się ze podczas jazdy słychać ten sam dźwięk jak bym otworzył samochód z kluczyka, nie wiem czy coś może mieć z tym wspólnego ale nie działa mi otwieranie bagażnika za pomocą tego guzika choćby(muszę wsadzić kluczyk w zamek i przekręcić, wtedy mogę bagażnik otworzyć). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak mogę zdiagnozować problem ? Z góry dziękuje
Fazii Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 18 godzin temu, TytiX napisał: słychać jak się załącza pompka z centralnego tak jak bym na nowo otworzył samochód(w tym czasie samochód się ani nie zamyka ani nie otwiera jedynie słychać ten dźwięk). Podążaj za dźwiękiem
Bodek66 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 W poprzednim A4 miałem takie same objawy , nie diagnozowałem, od razu wymieniłem pompkę i wszystko wróciło do normy Pompka ma numer na obudowie a tu masz opisane rodzaje pompek i ich funkcje : http://www.digakom.com/details.php?TYP_SORT=A&row=8D0 862 257
Rekomendowane odpowiedzi