iiyama.44 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Witam Od jakiegoś czasu mam problem z prawidłową pracą silnika. Po odpaleniu trzepie dość mocno całą budą jakby palił na 3 cylindry. Po przygazówce silnik dostaje zadyszki i po chwili obroty się podnoszą dopiero. Kiedy ruszam i zaczynam przyśpieszać to czuć duży spadek mocy. Odpiąłem przepływke i raczej dużej różnicy nie zauważyłem chociaż powyższe objawy zdarzają się jakby rzadziej. Jeszcze pytanie w sprawie rozmiaru/rodzaju śruby do korka wlewu oleju do skrzyni biegów. Ktoś może kojarzy? pozdrawiam
k232 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jak trzepie budą to sprawdź przepustnicę, poszukaj czy gdzieś nie łapie lewego powietrza. Zajmij się wymianą świec, kabli.
iiyama.44 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Plakiem psikałem z każdej strony, ale nie było różnicy. Przepustnice jak można sprawdzić? Aktualnie jeżdżę z odpiętą przepływką, po przypięciu w zasadzie nie ma dużej różnicy więc raczej bym nie obstawiał. Póki co zamówię świece i sprawdzę kable czy nie mają przebicia Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez iiyama.44
k232 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Najlepiej wyjmij tą przepustnicę i ja wyczyść a później zrób adaptację.
Rekomendowane odpowiedzi