Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkadzajacy się przeplywomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z przepływką... miałem uszkodzoną więc kupiłem nową denso po 1.5mies. Padła myślałem że wrażliwa więc kupiłem druga a ta oddałem na gwarancji teraz minęły niespełna 2 m-ce i znów padła. W błędzie pisze sygnał niestały... Ale co to powoduje ? Kupię kolejna i objawy znów znikną na 1.5 miesiąca? Bezsens. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Być może trafiałeś na wadliwe sztuki albo te Denso są ogólnie słabe jakościowo. Rozwiązanie to kupić oryginalny przepływomierz- w ASO lub sprawną używkę.

Opublikowano
  • Autor

Teraz właśnie zamówiłem oryginał używkę jak wytrzyma dłużej niż 2 msce to po prostu denso co do przeplywek to szais a cena nie mała... A jeśli nie wina firmy to co może odpowiadać za uszkodzenie ... słyszałem że jakaś usterka mechaniczna ale jaka... nwm

Opublikowano

a dolot masz seryjny? Filtr cały? Nie jest usyfiony po stronie między filtrem a turbo? Zobacz czy przypadkiem nie ma tam oleistego osadu...

Opublikowano
  • Autor

Dolot seryjny. Filtr zmieniam co 7000km ten aktualnie ma ok 2tys. a wewnątrz praktycznie susza brak śladów lepkości... komputer wczoraj nie wykazał żadnego błędu a samochód po raz 3 zachowuje się identycznie jak przy końcu poprzednich 2 przeplywek. Także check murowany... dziś jade po ori.uzywke przeplywke... zobaczymy po zmianie.

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy wilgotność powietrza ma wpływ na jego prace ponieważ dzisiaj autko jeździ jak nowe i wszystkie objawy ustały... może denso jest podatne lub wrażliwa na wilgotne powoetrze.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Może ktoś już miał podobny kłopot bo trochę czasu minęło.... zapraszam ponownie do tematu.

Opublikowano

Masz naprawdę wyjątkowego pecha do tych przepływomierzy, one normalnie nie padają:( na używanym oryginale auto jeździło?

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, majkel_majki napisał:

Masz naprawdę wyjątkowego pecha do tych przepływomierzy, one normalnie nie padają:( na używanym oryginale auto jeździło?

Tak zanim się zepsuł był oryginał a teraz mam 2 nowe które działy tak jak wcześniej pisałem do 2 miesięcy od założenia.

22 godziny temu, majkel_majki napisał:

Opublikowano

a może problem leży w instalacji elektrycznej do przepływki / np. chwilowe zwarcie lub utrata sygnału/ lub w sterowaniu napięciem na grzałce przepływki przez sterownik

Opublikowano

Raczej szukałbym winy w mizernej jakości zamienników. Kup może używany przepływomierz, ale sprawny i oryginalny żeby móc potwierdzić lub zaprzeczyć. 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

sprawdź kable od instalacji wtyczki może gdzieś są przepalone i idzie zwarcie ?