mazi_ Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam, Jakie elementy wymienia się przy serwisie co 15000km. Przebieg mojej A4 to 175kkm. Ostatni serwis przy 160kkm. Czy należy na coś zwrócić szczególną uwagę ? Pozdrawiam,
Musashi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 zalezy co miales do tej pory wymieniane. co 90.000 km rozrzad + pompa wody, paski wieloklinowe, napinacze. co 3 lata plyn chlodzacy. co 2 lata plyn hamulcowy. co rok filtr przeciwpylkowy co 15.000 olej, filtry powietrza i oleju co 60.000 km filtr paliwa
siemian Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 w 2.0 tdi BLB wymiana rozrządu jest podana co 60 tys. km więc to też jest zależne od silnika
OLO_GDA Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 zalezy co miales do tej pory wymieniane. co 90.000 km rozrzad + pompa wody, paski wieloklinowe, napinacze. co 3 lata plyn chlodzacy. co 2 lata plyn hamulcowy. co rok filtr przeciwpylkowy co 15.000 olej, filtry powietrza i oleju co 60.000 km filtr paliwa racja racja, tylko jezeli kolega sie pyta to pewnie znaczy ze nic nie robil jeszcze, bo podejrzewam ma swierzo kupione autko... wiec ja sugeruje wymienic to wszystko o czym pisze kolega bez patrzenia na daty i przebiegi... zwlaszcza ze Twoj przebieg tez moze byc raczej "umowny" nigdy tak na 100% nie wiesz kiedy ktos cos zmienial przy autku... a plyny to jak znam zycie zalane jeszcze w fabryce...
mazi_ Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 zalezy co miales do tej pory wymieniane. co 90.000 km rozrzad + pompa wody, paski wieloklinowe, napinacze. co 3 lata plyn chlodzacy. co 2 lata plyn hamulcowy. co rok filtr przeciwpylkowy co 15.000 olej, filtry powietrza i oleju co 60.000 km filtr paliwa racja racja, tylko jezeli kolega sie pyta to pewnie znaczy ze nic nie robil jeszcze, bo podejrzewam ma swierzo kupione autko... wiec ja sugeruje wymienic to wszystko o czym pisze kolega bez patrzenia na daty i przebiegi... zwlaszcza ze Twoj przebieg tez moze byc raczej "umowny" nigdy tak na 100% nie wiesz kiedy ktos cos zmienial przy autku... a plyny to jak znam zycie zalane jeszcze w fabryce... Autkiem zrobiłem niecałe 20kkm. Rozrzad byl robiony przy 100kkm. Jesli chodzi o przebieg to autentyczny, potwierdzony. Chodziło mi właśnie o takie podsumowanie jak napisał Musashi. Dzięki,
lukaszr Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 co rok filtr przeciwpylkowy Przynajmniej 2-3 razy do roku jeżeli chcesz mieć czyste powietrze i niezaparowane szyby
boseron Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 standardowo co 15k filtr oleju i olej
Musashi Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 w 2.0 tdi BLB wymiana rozrządu jest podana co 60 tys. km więc to też jest zależne od silnika pytanie było o AVB !
Rekomendowane odpowiedzi