slimaczek89rz Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Witam, mam u siebie w aucie problem z BT, BT niby działa bo bez problemu łączy mi się z telefonem itp ale: - gdy chce wejść w BT za pomocą vcdsa czy vaga, wyskakuje komunikat" za dużo błędów komunikacyjnych" więc nie mogę odczytać błędów itp. -nie działa mi sterowanie BT z kierownicy ale sterowanie radiem działa bez problemu. Gdzie zacząć szukać przyczyny?
chudy92 Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Może zresetuj moduł, wyjmij wtyczkę z niego na chwilę. U mnie pomogło gdy nie mogłem połączyć się telefonem, po resecie wszystko ok.
slimaczek89rz Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Właśnie że wtyczka była wypinana nieraz a telefon łączy mi się z BT bez problemu.
Lukasz_mk2 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 nie możesz się połączyć z BT VCDS'em bo masz za "słaby" kabel, też miałem tak u siebie - kupiłem inny kabel i teraz łącze się z nim bez problemów
slimaczek89rz Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 To nie wina kabla bo kabel jest na 100% dobry
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 To że kabel łączy się z innymi "modułami" nie oznacza że jest dobry. Jaki masz kabel oraz jakiego programy używasz (vag-com czy vcds), gdzie i za ile go kupiłeś? Ja miałem wcześniej kabel od viakena z programem vag-com 3.12 i też był problem z połączeniem się z bt, a z innymi modułami się łączył.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
slimaczek89rz Opublikowano 8 Września 2017 Autor Opublikowano 8 Września 2017 Kabel jest na 100 % zgodny. wrclaguna próbował i też nie dał rady. Co może być winne? soft w radiu? Walnięty moduł BT?
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) może coś z przewodami od cana się podziało - może są gdzieś naderwane albo coś w tym stylu. można by spróbować podłączyć się "na krótko pod BT tzn cany podłączyć bezpośrednio pod interfejs (pin 6 can-h i 14 - can-l w interfejsie do pinów can-l i can-h w BT) Edytowane 10 Września 2017 przez Lukasz_mk2
black_edition Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 zgadza sie sam mam tak z łaczeniem . Próbuj do skutku idzie połaczyc sie czasem za 3 razem a raz za 9 razem
slimaczek89rz Opublikowano 13 Września 2017 Autor Opublikowano 13 Września 2017 No ok a czego nie reagują mi guziki na kierownicy? przy radiu,karcie normalnie podgłaśniam zmieniam utwory ale na BT nie reagują.
MariuszKK Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Może trzeba dokodować te przyciski w BT? Ja również twierdzę, że masz za słaby kabel... przerobiłem już kilka chińskich VCDS i wiem że na niektórych nie działa BT i navi.
black_edition Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Musisz kodowanie zmienić że masz kierownicę multifunkcyjna.
slimaczek89rz Opublikowano 14 Września 2017 Autor Opublikowano 14 Września 2017 Skoro na radiu/mp3 przyciski działają to znaczy że jest dobrze zakodowana
black_edition Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Chwila bo ja czegoś nie rozumiem. Masz kiere multi, działaja ci przyciski od podgłasniania , przewijanie utworow itd. A gdy masz połaczony telefon z bt to nie możesz przewijac np. kontaktów w ksiazce ? Jakie masz radio i wersje bt w audi?
slimaczek89rz Opublikowano 15 Września 2017 Autor Opublikowano 15 Września 2017 Dokładnie tak! Radio to rnse led a bt ponoć wersja high RNSe SW:0300 HW:H06 Moduł z literką C
MariuszKK Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Mylicie się obaj. Wystarczy zakodować w BT. https://a4-klub.pl/topic/404699-a4-b7-nie-można-odebraćodrzucić-połączenia-z-kierownicy/
slimaczek89rz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dobra, zmieniłem kodowanie i teraz mam tak(dla niedowiarków mogę nagrać filmik): gdy naciskam mode nic się nie dzieje gdy naciskam przycisk od komend głosowych, wszystko działa tzn mogę wybierać głosowo nr tel czy wyszukiwać głosowo nazwiska. Kodowanie o ile dobrze pamiętam,mam 001802 Aaaaa, i nagle bez problemu mogę się łączyć vcds'em z modułem BT
MaTeo85 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 sprawdź kodowanie modułu kierownicy Coding 0?xxx: Steering Wheel 0 = Standard (without Multifunction) 1 = 3-Spoke Steering Wheel (Sport Steering Wheel) 2 = Multifunction Steering Wheel with Radio Control 3 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone Control 4 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone/Voice Control 5 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Voice Control 0x?xx: Options +1 = Tiptronic 0xx?x: Board Computer & Cruise Control 0 = Board Computer & Cruise Control not installed 1 = Board Computer installed 2 = Cruise Control installed 4 = Board Computer & Cruise Control installed 0xxx?: Rear Wiper (Chassis) 1 = Rear Wiper not installed (Sedan/Cabriolet) 2 = Rear Wiper installed (Avant)
slimaczek89rz Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 Mam dobre czyli 04042
Rekomendowane odpowiedzi