EVI Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Witam mam pewien problem od niedawna , przy delikatnym skrecie w lewo z mała prędkością słychać jednostajne tarcie trzeszczenie , dźwięk jakby rozchodzi sie w okolicy kierownicy , lewego kola, natomiast nie jest on przy każdym skrecie najczęściej na "zimnym" aucie i nie zAwsze . Dwa razy był na przeglądzie stwierdzili ze "kończące sie hamulce powodują tarcie' co trafia do mechanika i sprawdzając jak na złość dźwięk sie nie objawia i twierdzą ze mam mamy słuchowe ?
przem8 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Jak jest duży rant na tarczy to klocek przy skręcie powoduje takie tarcie, ewentualnie już klocek "ma luz" i też takie cyrki mogą się dziać
EVI Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 Dzieki juz to jest jakas poszlaka ?.mam filmik jednak niestety nie da sie wrzucić za duzy format
piti82 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 sprawdź czy osłona tarczy nie jest za blisko, bo też przy skręcie będzie tarło, a dźwięk to będzie taki metaliczny "chrobot"Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
EVI Opublikowano 4 Września 2017 Autor Opublikowano 4 Września 2017 Oki bardzo dziekuje za zainteresowanie moim tematem i pomoc ??? pozdrawiam
chudy92 Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Rzadko ale kiedyś też miałem coś podobnego przy skręcie w lewo lecz wg mnie to prawa strona. W A3 8L przy gwincie tarła półoś o stabilizator (prawa półoś była dłuższa i grubsza od lewej), w B6 też może mieć coś takiego miejsce?
EVI Opublikowano 4 Września 2017 Autor Opublikowano 4 Września 2017 hmm ciezko stwierdzić poprzednio miałam a3 8l teraz a4 b7 dzisiaj tez sie przysłuchiwałam i sie to powtórzyło , kurczę mam filmik ale moge tylko podesłać mailem ?☹️
EVI Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 Witam ! Odgrzewam temat rozpoczęty jakiś czas temu odnośnie tego tarcia " metalicznego " otóż zaczelo sie to robic coraz bardziej dokuczliwe i zauważyłam ze przy skręceniu kołami w prawo bądź lewo wydobywa sie dźwięk buczenia dosyc głośny i na 99% bedzie to pompa wspomagania Pojade do mechanika i dowiem sie ,co zrobic w jakim to jest stanie .. ale jeżeli chodzi o wspomaganie to pracuje spoko nie odczuwam gorszego komfortu jazdy tylko te irytujące chrobotanie i buczenie ....
jospethe Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Skrzypieć albo trzeszczeć może zużyty wahacz. Wysłane z mojego HTC Desire 626G dual sim przy użyciu Tapatalka
EVI Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 Wiesz co wahacze juz tez sie powoli proszą . Ale ja mam metaliczne tarcie do tego wyjącą pompa co prawda nagrzeje sie autko to jest znacznie ciszej , ale rownież mam ten objaw "(załącznik ) tak jak np cofam czy ruszam z mała prędkością i kierownica trykocze . Tak zadrży mocno ale tylko w takich warunkach przy ruszaniu po zatrzymaniu bądź cofaniu . Pójdę do garażu zobaczę co sie dzieje w płynie kierowniczym teraz troche pojezdzlam i jest ciszęj ale na zimnym to koncert rożnych dźwięków :/
Rekomendowane odpowiedzi