fenri95 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Witam mam problem z lampą nie świeci mi 1 ksenon poprzedni właściciel zakładając żarówke rozwalił dekielek i po myciu karcherem dostała się woda. Wilgoć zaparowana lampa do przeżycia bo można wysuszyć i śmigać dalej ale niestety przestała świecić. Widać że przetwornica była zalana. Wysuszyłem przemyłem takim środkiem do elektroniki lampa nadal nie działa. Podpinając lampe z 2 strony też ksenon sie nie zaświecił. Od tego jest jakiś bezpiecznik ? a może trzeba skasować błąd w kompie ? 1 raz mam ksenon nie wiem jak sie za to zabrać.
fenri95 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) Hmm ale jak podpiałem w to samo gniazdo drugą lampe sprawną i nie świeciła ? czy maja jakies odwrotne piny prawa a lewa lampa ? Kompletna lampa z przetwornica i żarówkami juz w drodze nie drogo dorwałem bo 150zł Edytowane 12 Września 2017 przez fenri95
fenri95 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Opublikowano 14 Września 2017 Koledzy okazało się że padła mi przetwornica ktoś przerabiał moja lampe z 6 pin na 4 i było lutowane kupując 2 lampe po dobrej cenie kompletna musiałem przełożyć przetwornice do swojej bo tam nie było silniczka ktoś wyrwał kable bo taki mial kaprys.. Lampa świeci sampozycjonuję a błąd został dalej trzeba ją jakos adaptowac vagiem ?
Rekomendowane odpowiedzi