Risse Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Witam Mam 1.9 TDI AFN 110 Zregenerowałem turbino w Turbo Silesia, po ok 2 miesiącach od wymiany zaczęło mi przeładowywać turbine bije do 2.0 bar, przy pełnej mocy nawet ponad 2.2 bara. Wymieniłem N75 dalej to samo, wpiąłem sie pod Kompa był błąd z przepływki ale możliwe ze to mam od czasu wymiany turbo, za pare dni znów podepnę i sprawdzę co nowego. Sprawdziłem nie ma żadnych nieszczelności na wężykach od podciśnienia, czarny dymek na wklepanym tak to prawie nie kopci. Czym to może być? Edytowane 13 Września 2017 przez Risse
Hezen Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Podstaw przepływkę, prawdź przewody i wtyczkę przepływki.Najlepiej zrób logi i wrzuć do odpowiedniego działu.Wysłane z OP3T
Risse Opublikowano 14 Września 2017 Autor Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki dziś tylko sprawdziłem błędy z silnika jest tylko ten Błąd 00575
Hezen Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Błąd wskazuje na przeładowanie.Przyczyny:- nieszczelny układ podciśnienia- N75- zapieczone kierownice turbiny- przepływka- nieszczelna zatarta/gruszka turbiny -> kupujesz strzykawkę "setkę" czyli 100ml w aptece za 3-4 złociszcze i podpinasz pod wężyk gruchy, następnie zaciągasz strzykawką i sprawdzasz szczelność gruszki a także jej pracę.Wysłane z OP3T
Risse Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Opublikowano 19 Listopada 2017 Zmieniłem N75 nic to nie zmieniło, zmieniłem przepływkę moc wróciła lecz nadal przeładowywało, wiec robiłem logi na pierwszym dynamicznym przy 4200 chwyciło turbine, okazało się ze nie mam ciśnienia oleju na ciepłym silniku, ma tylko ponad 1 bar na 90stopniach. Zrzucam miskę bo albo pompa oleju albo Panewki (silnik) :/.
lukaszooo Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 piękny przykład na to że wymieniacze to nie mechanicy, po wymianie turbiny trzeba ją ustawić i sprawdzić dlaczego padła.
Rekomendowane odpowiedzi