Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pilot nie otwiera drzwi kierowcy/komputer pokładowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 2 dni jestem posiadaczem Audi A4 B6 i mam parę problemów.

Drzwi od strony kierowcy można otworzyc i zamknąć tylko z kluczyka, na pilot nie reaguje. Wszystkie pozostałe drzwi otwierają się bez problemu. 

Druga sprawa to problem z komputerem pokładowym, nie da się wyświetlić innych danych niż ilość km, jaką można przejechać na baku. 

Czy ktoś się spotkał z takimi problemami i mógłby coś podpowiedzieć?

pozdrawiam

Opublikowano
13 minut temu, sebek_147 napisał:

Drzwi od strony kierowcy można otworzyc i zamknąć tylko z kluczyka, na pilot nie reaguje. Wszystkie pozostałe drzwi otwierają się bez problemu. 

Sprawdź wiązkę idącą od słupka do drzwi,  czy kable się nie przecięły. 

13 minut temu, sebek_147 napisał:

Druga sprawa to problem z komputerem pokładowym, nie da się wyświetlić innych danych niż ilość km, jaką można przejechać na baku. 

A masz pełnego FISa? 

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzę.

Pełnego FISa? Szczerze nie mam pojęcia, a jak to sprawdzić? Czytałem coś o manetce wycieraczek, ale w jej okolicy niczego nie widzę. 

Opublikowano

Na manetce powinny być przyciski jak na zdjęciu: 

IMG_20170920_213637.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, sebek_147 napisał:

Sprawdź czy kable nie wyglądają tak:

IMG_20170920_214043.jpg

Opublikowano
  • Autor

Oj to wygląda na to, że pełnego FISa nie mam, bo moja manetka jest uboższa o zaznaczone przyciski. Czyli nic z tym nie zrobię?

Dziękuję bardzo za odzew, drzwi sprawdzę jak przestanie padać. :)

Opublikowano

z fisem zrobisz tylko manetke misisz wymienic i kodowanie zmienic

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

A czy to jest do zrobienia w domowych warunkach? I ile coś takiego by mnie kosztowało? 

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze, że jak dla mnie to troszkę skomplikowanie. A ile u fachowca zapłaciłym za taką usługę?

Opublikowano

Jeśli otwierasz z kluczyka a z pilota nie idzie to stawiam na brak komunikacji z modułem centralnej elektryki tzw. MCE. Zapewne któryś z pinów nie domaga albo zimny lut. Jak nie siedzisz w temacie podbij do elektryka ogarnie Ci w 15 min.

Kable w słupku tez warto sprawdzić ale gdyby wiązka była przetarta z kluczyka by nie poszło.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

Mce ma się nijak do kluczyka, odpowiada za sterowanie świateł, klaksonu i wycieraczek :) obstawiam przelotke w drzwiach jak wyżej już pisano. Co do FIS - ja to robię w godzinę do dwóch (zależy czy dokładamy też czujnik poziomu płynu spryskiwaczy). Manetki też mam jakieś na stanie jeszcze wolne :) skąd jesteś? Na telefonie nie widzę... Drzwi też reanimuje ;)

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic dodać. Kaju jak napisze to pozamiata temat[emoji1] Chłop ma łeb na karku[emoji106]

Swoją droga zbieram się z przyjazdem do Ciebie od maja[emoji23]

Tapnięte z iPhone

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i padło na mnie, wywołałem wilka z lasu. U nnie nie otwiera drzwi z zewnątrz prawy tył zarówno z kluczyka jak z pilota. Przez to tylko tylne prawe drzwi nie ryglują się po przejechaniu 15km/h i brak podswietlenia na ryglu o zamknięciu.

Co ciekawe drzwi można otworzyć od wewnątrz następnie zamknąć bez ryglowania i znów otworzyć. Pełna komunikacja z fis info o otwartych drzwiach pojawia się, lampki obrysowe i wsiadania zapalają się w chwili otwarcia i gaszą przy zamknięciu, wykluczam stycznik w zamku. Po zamknięciu z kluczyka lub z pilota znów nie reagują od zewnątrz tylko od środka- co jest kurka wodna bo taki przypadek wyklucza MK i kable w przelotce. Zostaje zamek, który owszem zamyka z centralnego i pilota ale nie otwiera od zewnątrz. No i dlaczego przy naciśnięciu rygla ze środka blokują się wszystkie drzwi oprócz tylnich prawych.

Tapnięte z iPhone

Mały of top. W zamku spalony silniczek krokowy odpowiedzialny za otwieranie i walnięta krańcówka, przez co brak ryglowania od wewnątrz. Sporo się napociłem żeby to ustalić bo krańcówka wtopiona w obudowę i na stałe połączona, wiec miernik fiksował. Z braku dostępności samego silniczka wymieniłem cały zamek- gra i tańczy [emoji1][emoji106]

P.s w razie W dobry silniczek ze starego zamka zostawiam na zaś

• 4 lata później...
Opublikowano

Te same problem mam i Ja zmieniłem  przed wyjazdem do pracy . Za miedze , teraz drzwi wszystko działo . oprócz z zewnątrz . Odwiedził diagnostę miął poprawić i naprawić .  Podobno pracownik popsuł kluczyk . Dostałem stary na początku kwietnia miałem mieć nowy . I na dzień dzisiejszy stary kluczyk. brak tempomatu : jak był tak jest Brak niema nic  . Zostałem oszukany i to bardzo sprawa jest w toku . Potrzebny mi schemat instalacji od słupka do zamka, piny już mam  orz . Czy przekroje przewodów mają kluczowe znaczenie . bo nawet kostki niema w słupku. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, trochę odswieze temat z otwieraniem/zamykaniem z pilotu auta. Otoz jak auto postoi na dworze (aktualnie zimno - moze to tez ma wplyw) nie da sie otworzyc auta z pilotu. Centralny z kluczyka otwiera normalnie. Natomiast jak dotkne ta harmonijke miedzy drzwiami a karoseria i przyjade  do domu pilot normalnie dziala. O co chodzi? Problem z modulem jakims czy cos z kablami ?