jano12 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 witam wszystkich,pewnie już nie pierwszy raz ktoś pisze o tym problemie ale w moim przypadku jest trochę inaczej, przejrzałe forum i nie mam jednoznacznej i prawidłowej odpowiedzi na mój problem,mój silnik to 1.9 tdi 110 k/m AFN,kolega podpiął mi kompa,3 bieg i pedał gazu decha...z początku autko przyspieszało,to było chwilowe, ale później już nie muł całkowity,brak rakcji,wyskoczył błąd 00575,dodam tylko żę jak samochód jest zimny wszystko jest w porządku, jest przyzwoite przyspieszenie,jak złapie temperaturę trzeba go dusić żeby się rozpędził ,proszę o podpowiedź
tkamicki5 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 575 to z doładowaniem cos chyba
Hezen Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 575 wskazuje na przeładowanie, wałkowane miliony razy i wystarczy minuta szukania.Kilka tematów niżej pisałem o tym.Przyczyny:- nieszczelny układ podciśnienia- N75- zapieczone kierownice turbiny- przepływka- nieszczelna zatarta/gruszka turbiny -> kupujesz strzykawkę "setkę" czyli 100ml w aptece za 3-4 złociszcze i podpinasz pod wężyk gruchy, następnie zaciągasz strzykawką i sprawdzasz szczelność gruszki a także jej pracę.Najczęstszymi powodami przeładowania to nieszczelność w układzie podciśnienia oraz zapieczone kierownice turbiny.Wysłane z OP3T
wyzyk83 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) dlatego lepiej logi zrobic i wyjdzie czy jest za duze czy za male doładowanie Edytowane 22 Września 2017 przez wyzyk83
tkamicki5 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Koledzy wyżej dobrze piszą, logi najlepiej i posprawdzac wszystko.
jano12 Opublikowano 23 Września 2017 Autor Opublikowano 23 Września 2017 dzięki wszystkim za podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi