seban111 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam . Wczoraj rozwalilem całe lewe lusterko w moje audi ;( i mam kilka pytanke a wzasadzie porśbe o rady. 1 ) zastanawiałem sie nad kupnem tych lusterek M3 chromowanych z migaczami i jak rozebrałem lewe lusterko zobaczyłem kabelki od podgrzewnia ( co dziwne bez wlonczenia grzaia tylniej szyby cały czs pokazywały mi napiecie 12V) i znalazłem tam jeszcze 2 kabelki i nie wiem czy one sa do podlonczenia pod migacz w lusterku bo gdy wlonczyelm migacze i sprawdzielm napiecie na tych kabelkach to nic mi nie pokazało) czy tekabelki sa do podbiecia pod migacze???? czy miał moze ktos te lusterka typu M3 z migaczm id jak to wyglada na ucie ??????? 2 ) opcja kupna zwykłego lusterka od a4 ale trzeba bedzie malowac no i wpadłem na pomysł tych chromowanych nakładak ale jak czytałem w szukajce to tylko te chromyz firmy in pro polecacie ale sa dosc drogie i nie wiem co robic czy te tansze to naprawde taki badziew??? PROSZE O JAKIES RADY / PODPOWIDZI Z góry dziekuje SEBA
grippen Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 1 ) zastanawiałem sie nad kupnem tych lusterek M3 chromowanych z migaczami i jak rozebrałem lewe lusterko zobaczyłem kabelki od podgrzewnia ( co dziwne bez wlonczenia grzaia tylniej szyby cały czs pokazywały mi napiecie 12V) i znalazłem tam jeszcze 2 kabelki i nie wiem czy one sa do podlonczenia pod migacz w lusterku bo gdy wlonczyelm migacze i sprawdzielm napiecie na tych kabelkach to nic mi nie pokazało) czy tekabelki sa do podbiecia pod migacze???? czy miał moze ktos te lusterka typu M3 z migaczm id jak to wyglada na ucie ????? a jak patrzyłeś na te kabelki od podgrzewania bo w audi były dwa rodzaje podgrzewania 1 to po włączonym zapłonie a drugie to po włączeniu grzania tylnej szyby domyślam się że masz to po włączeniu zapłonu. 2 ) opcja kupna zwykłego lusterka od a4 ale trzeba bedzie malowac no i wpadłem na pomysł tych chromowanych nakładak ale jak czytałem w szukajce to tylko te chromyz firmy in pro polecacie ale sa dosc drogie i nie wiem co robic czy te tansze to naprawde taki badziew??? na twoim miejscu kupił bym ori i pomalował bo te z kierunkami w lusterka to do audi nie pasuje bardziej to do BMW ale to tylko moje zdanie
chudineze Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Co to kabelków to masz dwa do grzania na których napięcie jest po przekręceniu kluczyka, a nie po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, a dwa kolejne to pewnie od silniczka do ustawiania szkła lusterka.
seban111 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 wlasnie bylem sprawdzic faktycznie te 2 kabelki co były podpiete po przekręceniu kluczyka daja napiecie 12V a te pozostałe nawet jak wloncze grznie szyby nie pojawia sie nanich zadne napiecie hmmmmm moze sa w kostce zle podlonczone. Bop czy wogle audi b5 miało opcje kierunkowskazów w lusterkach????
KANAL Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opcji w kierunkowskazach nie mialy ale.... moze te dwa kabelki pozostale sa od sterowania elektrycznego lusterek.
tomek a4 2.8 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Widziałem ostatnio w golfie te lusterka M3, nawet tam wyglądały tandetnie, a tym bardziej źle bedą wyglądały w avancie Już lepszy pomysł z tymi nakładkami
seban111 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 no wlasnie decyzja podjeta kupie normalne lusterko do malowania ale nie pomaluje narazie i zaloze te nakładki chrom a jak nie beda ladnie wygladały to cos innego bede kombinował. ale nadal nie czaje poco jest tamten kabelek bo sterowine mam podpiete ogrzewanie tez i jeszce 2 kabelki zostaja w ktorych wogole niema napiecia hmmmmm
chudineze Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Czytałeś mojego posta do końca? i kolega KANAL też wspominał to są pewnie kabelki do silniczka sterowania lustrem. Napewno masz ustawianie lustrek, więc weź sobie miernik i przełącz na lusterko, które masz urwane i spróbuj ustawiać przyciskami i wtedy zobaczysz czy idzie napiecie.
tomek a4 2.8 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może raczej do składania lusterek jeśli sterowanie lustrem ma podpięte
seban111 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Może raczej do składania lusterek jeśli sterowanie lustrem ma podpięte no własnie sterowaine lusterek mam podpiere i dział i zostaja 2 kabelki od podgrzewania i 2 kabelki na ktorych niema napiecia
lelus_DT Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 skoro od grzania kabelki masz i od sterowania tez to te dwa pozostale moga byc tylko i wylacznie od elektrycznego skladania lusterek, co nie swiadczy o tym ze takowe masz w samochodzie, mozesz miec tylko przygotowana instalacje pod cos takiego i prawdopodobnie zywot tajemniczych kabelków konczy sie w kostce pod trojkatna plastikowa oslonka w drzwiach (po wew. stronie drzwi)
seban111 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2009 skoro od grzania kabelki masz i od sterowania tez to te dwa pozostale moga byc tylko i wylacznie od elektrycznego skladania lusterek, co nie swiadczy o tym ze takowe masz w samochodzie, mozesz miec tylko przygotowana instalacje pod cos takiego i prawdopodobnie zywot tajemniczych kabelków konczy sie w kostce pod trojkatna plastikowa oslonka w drzwiach (po wew. stronie drzwi) ok czyli nici z kierunkowskazami hehe bo niechce mi sie wycigac specjalnych wiazek do kierunkowskazów dziki wszystkim za podpowiedzi POZDRO
lelus_DT Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 ok czyli nici z kierunkowskazami hehe bo niechce mi sie wycigac specjalnych wiazek do kierunkowskazów dziki wszystkim za podpowiedzi POZDRO wystarczy pociagnac 2 kabelki ze slupka przedniego (tam gdzie otwierasz pokrywę silnika) ale daruj sobie te lusterka totalna kaszana....
arczi900819 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Co ori to ori.... :> Mi się wydaje że do B5 kierunki w lusterkach ni jak nie pasują
_Solar_ Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 ok czyli nici z kierunkowskazami hehe bo niechce mi sie wycigac specjalnych wiazek do kierunkowskazów dziki wszystkim za podpowiedzi POZDRO wystarczy pociagnac 2 kabelki ze slupka przedniego (tam gdzie otwierasz pokrywę silnika) ale daruj sobie te lusterka totalna kaszana.... Popieram kolege bedzie to totalna lipa
Rekomendowane odpowiedzi