Repik Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Witam, Dziś spotkała mnie nie miła niespodzianka. Mianowicie rano wyjechałem samochodu i było wszystko ok, gdy nastał czas powrotu samochodem do domu to zaczeło padać (nie wiem czy ma to znaczenie, ale może akurat). Auto zaczęło przy delikatnym przyspieszaniu lekko się przydławiać - było to sporadycznie i tylko na rozgrzanym silniku. Przed chwilą byłem się przejechać, żeby sprawdzić czy nadal problem występuję i było coraz gorzej (ciągle pada deszcz). Auto coraz cześciej szarpało, aż w końcu zaczął mrugac "check engine" i już sie jechać właściwie nie dało. Miałem do domu jakieś 600m to dojechałem i po zgaszeniu auta strasznie śmierdziało spalinami. Podłączyłem vag'a i oto takie błędy: Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.
jacek70 Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Lambda to raz a dwa to wypadanie zapłonu. Świece dawno zmienialeś ?
Repik Opublikowano 23 Września 2017 Autor Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Interpretacje błedów rozumiem, potrzebuję porady o możliwe przyczyny. Auto ma najechane +270k, od kiedy ja je kupiłem to świec nie zmieniałem (a użytkuję około 1.5 roku). PS Auto nie ma LPG, dodatkowo zawuażyłem, że od kiedy szarpie to spalanie wzrosło, Edytowane 23 Września 2017 przez Repik
jacek70 Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Pasowało by zrobić logi pod kątem sondy. Świece pewnie będą do wymiany stąd to wypadanie zapłonu. Zrób logi 002+033 115+118 003 +020
Rekomendowane odpowiedzi