Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czarna wstawka na tylnym zderzaku s line-czy się ją lakieruje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie odnośnie czarnej wstawki w tylnym zderzaku s line. Kiedyś wyczytałem, że jest to doklejane do nowego zderzaka ale jak sytuacja ma się w zderzaku używanym. Jak jest trochę podniszczona to się ją lakieruje czy odrywa i wymienia? Poniżej zdjęcie o co mi chodzi

ab5e21ef1b9b0e35gen.jpg

Opublikowano

Ja starą oderwałem, następnie zderzak okleiłem folią czarny mat :) Prosta robota :decayed: Możesz tez to zedrzeć, obkleić zderzak i te strefę pomalować np. plasti dipem (lakier guma w sprayu)

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe propozycje;). A jak z tym odrywaniem. Mocno trzyma się ta wstawka?

Opublikowano

Ten czarny pasek to naklejka można spróbować podgrzać suszarką , powinno łatwiej się odklejać, nie wiem czy jest dostępny w aso oddzielnie , kiedyś ktoś tu napisał że nie , więc zostaje plastidip lub spray w macie np boll do zderzaków ,dobrze się trzyma

Opublikowano
  • Autor

O podgrzaniu myślałem. Jak będę miał zderzak to zobaczę jak to będzie szło. Znalazłem numer tej naklejki (8E9807800B). Napiszę do ASO i zobaczymy czy sprzedają oddzielnie

Opublikowano

W ASO około 100-120 zł czy się opłaca? :) 

Opublikowano
  • Autor

:shock3: Aż tyle? Ja liczyłem, że może z 5 dyszek będzie to kosztowało.  Jednak przystanę na Waszych propozycjach i pomaluję

Opublikowano

A  po mojemu to kwestia gustu . Jedni malują inni oklejają a jeszcze inni zostawiają jak jest.☺

Opublikowano
  • Autor

No wiadomo :wink:. Wszystko będzie zależało od tego w jakim stanie uda mi się znaleźć zderzak

Edytowane przez Damjan

Opublikowano

Ja pomalowałem w piano black i wygląda super

Opublikowano
  • Autor

Pisałem do ASO i cena ponad 100 zł. Sprzedają tylko ze zderzakiem. Zostaje więc opcja "malowanie"

Opublikowano

Tak właśnie mi się wydawało że tylko z dokładką to sprzedają, ktoś tu na forum o tym już kiedyś pisał 

Opublikowano

Głupoty ci powiedzieli. Naklejkę możesz spokojnie zamówić ale ... i to wielkie ALE - uznanie temu kto ja prawidłowo przyklei ... trzeba pilnować każdej strony by się róno rozkładała w nakładce - masakra jakaś, odradzam !!! Brędziej zniszczysz ta naklejkę i wtopisz kasę niż to poprawnie zamontujesz. Jak lakiernik będzie ci malował nakładkę powiedz by pomalował to czarnym lakierem z delikatną strukturą - lekko chropowatą ... matowy nie do konca będzie ok, a lakierowanie w piano - czyli z połyskiem to już lepiej - tu już odbiega od ori wyglądu.

Opublikowano
  • Autor

A widzisz. Do trzech ASO pisałem i w każdym ta sama odpowiedź.  Dzięki za info jak pomalować nakładkę.