Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1996] Co można sprawdzić VAG-Comem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co wogóle można sprawdzić VAG-iem w B5? W programie jest całe mnóstwo modułow, natomiast komputer komunikuje się jedynie z garstką. Jak to jest?

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 05-03-2007, 17:09 ]

wydzielony z innego tematu, proszę zachowaj porządek

Opublikowano

wszystko co jest polaczone z kompem :wink:

Opublikowano
  • Autor
wszystko co jest polaczone z kompem :wink:

nie wątpie, ale co tam jest podłączone. U mnie np. jest centralny zamek, el. szyby i dach z domykaniem i takie tam... Natomiast zero połączenia z VAG-iem - czyżby nie było to i owo połączone z ECU? :question:

Opublikowano

możesz zdiagnozować wiele rzeczy w silniku, klimatyzację, system ABS, poduchy, immo, liczniki itp. Możesz odczytać błędy poszczególnych elementów, ale również zakodować nowe funkcje, albo pozmieniać działanie układów.

To co Cię interesuje znajduje się pod tabem Comfort/Conv..

Centralny zamek to [35-Cent. Locks], a domykanie to będzie w [46-Central Conv.]. Dach myśle, że to :

26-Auto Roof

38-Roof Electronics

Co rozumiesz, że nie możesz się podłączyć ? Do silnika możesz ? (01-Engine)

Masz jakieś błędy ?

Opublikowano

To co Cię interesuje znajduje się pod tabem Comfort/Conv..

Centralny zamek to [35-Cent. Locks], a domykanie to będzie w [46-Central Conv.]. Dach myśle, że to :

26-Auto Roof

38-Roof Electronics

Raczej w 1996 roku może nie być połączenia z tymi modułami. Na pewno nie 38, i raczej nie 26. 46 - prawdopodobnie też nie będzie działało, zostaje 35.

Opublikowano
Raczej w 1996 roku może nie być połączenia z tymi modułami

aj ! no to bida. :redface: Otworzyłem po prostu vag-coma i spojrzałem co tam jest :wink:

No racja 35, no i chyba jeszcze [45 - Inter. Monitor] ?

Opublikowano
  • Autor

nie ma nawet 35, 45 sprawdzę, jest silnik, ABS, poduszki pow., immobiliser... jeszcze sprawdze wszystko. W 96 ograniczone są te moduły :cry:

Opublikowano
nie ma nawet 35, 45 sprawdzę, jest silnik, ABS, poduszki pow., immobiliser... jeszcze sprawdze wszystko. W 96 ograniczone są te moduły :cry:

No nie narzekaj, bo ja mam z lipca 1997r. swoje autko i łącze się z: 01-Engine (silnik), 03 - ABS, 08-HVAC (Klima), 15-Airbags (poduszki), 17-Instruments (zegary), 25-Immobilizer, 35-Central Lock (zamek centralny). Więc nie ma co narzekać...

Opublikowano

No i więcej raczej nie znajdzieśż, chyba że masz climatronic jeszcze.

Opublikowano

Danisz do czego vag może posłużyć masz tutaj: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6358

Dodatkowo oczywiście jest narzędziem do diagnostyki.

Opublikowano
  • Autor

No nie narzekaj, bo ja mam z lipca 1997r. swoje autko i łącze się z: 01-Engine (silnik), 03 - ABS, 08-HVAC (Klima), 15-Airbags (poduszki), 17-Instruments (zegary), 25-Immobilizer, 35-Central Lock (zamek centralny). Więc nie ma co narzekać...

Mam to wszystko prócz 35. Nie narzekam i tak jest spoko :evil: