ckakme Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Witam mechanik stwierdził, ze z turbo coś nie tak ?
kamil-vag Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Jak dla mnie jest przyzwoicie, coś dzieje się z autem ? ? ?
ckakme Opublikowano 6 Października 2017 Autor Opublikowano 6 Października 2017 Logi robiłem kontrolnie, mam wrażenie, ze przyspieszenie jest nie najlepsze. Mechanik twierdzi ze turbo późno wstaje. Byc może problem jest przez dodatkowy katalizator ? <euro 4 norma>
lukaszooo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Malo klatek ale przy ok 1800 rpm masz pelne doladowanie wiec jest ok dalej turbo rowno trzyma wiec jest ok.
ckakme Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 Dzieki za odpowiedzi a warto zrobic czyszczenie turbiny?
lukaszooo Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Po co psuc skoro dziala prawidlowo.
ckakme Opublikowano 9 Października 2017 Autor Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Ale czy w dolnym zakresie doładowuje prawidłowo czy nie doładowuje? być może synchronizacja walka rozrządu by pomogła jest na +3? Edytowane 9 Października 2017 przez ckakme
kamil-vag Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 Skoro wartość wymagana jest niższa od zadanej to znaczy, że jest lekkie niedoładowanie, ale to normalne zjawisko, ECU i zawór też musi mieć swój czas na wyrównanie ciśnienia... możesz sprawdzić jak chodzi sztanga gruszki, możesz posprawdzać wężyki podciśnienia, i co najważniejsze czy króciec przy Vacum nie jest luźny... Ale jak dla mnie szukasz dziury w całym z tym turbo... Kąt możesz ustawić na 0.0 czy -1.0 - powinien być żwawszy...
ckakme Opublikowano 9 Października 2017 Autor Opublikowano 9 Października 2017 ok dzieki wielkie za zainteresowanie posprawdzam wszystko i zobaczymy co dalej
Rekomendowane odpowiedzi