Dibo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Właśnie o to chodzi że widziałem takie malowane felgi i mi brakowało w nich połysku. Dlatego jestem zdania że delikatna polerka musi być Możliwe, że ktoś tak czyscił, aż zeszła warstwa anodowania, której poddaje sie odlewu aluminiowe. Efekt jest taki, że do powierzchni kiepsko sie klei lakier Tylko że to nie był jeden przypadek.
gooralos Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Właśnie o to chodzi że widziałem takie malowane felgi i mi brakowało w nich połysku. Dlatego jestem zdania że delikatna polerka musi być Możliwe, że ktoś tak czyscił, aż zeszła warstwa anodowania, której poddaje sie odlewu aluminiowe. Efekt jest taki, że do powierzchni kiepsko sie klei lakier Tylko że to nie był jeden przypadek. chodzi Ci o oryginalnie malowane felgi? ktore sa pokryte klarem? czy takowe felgi wypolerowane?
Nowak_zg Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 NIECH CI KTOS ZAPRZYJAZNIONY ZROBI POLERKE ja za polerke 19" placilem koledze 80zl ( takie same kola w tym samym wzorze ) i wszystkie rysy ci znikna jesli to dobrze zrobi
Dibo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Właśnie o to chodzi że widziałem takie malowane felgi i mi brakowało w nich połysku. Dlatego jestem zdania że delikatna polerka musi być Możliwe, że ktoś tak czyscił, aż zeszła warstwa anodowania, której poddaje sie odlewu aluminiowe. Efekt jest taki, że do powierzchni kiepsko sie klei lakier Tylko że to nie był jeden przypadek. chodzi Ci o oryginalnie malowane felgi? ktore sa pokryte klarem? czy takowe felgi wypolerowane? Te felgi co widziałem były malowane bo miały rysy i ubytki. Po wymalowaniu nie błyszczały się tak jak przed malowaniem jak były ori. Połysk miały ale to nie było to. A i żeby uprzedzić to nie były polerowane felgi.
gooralos Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Właśnie o to chodzi że widziałem takie malowane felgi i mi brakowało w nich połysku. Dlatego jestem zdania że delikatna polerka musi być Możliwe, że ktoś tak czyscił, aż zeszła warstwa anodowania, której poddaje sie odlewu aluminiowe. Efekt jest taki, że do powierzchni kiepsko sie klei lakier Tylko że to nie był jeden przypadek. chodzi Ci o oryginalnie malowane felgi? ktore sa pokryte klarem? czy takowe felgi wypolerowane? Te felgi co widziałem były malowane bo miały rysy i ubytki. Po wymalowaniu nie błyszczały się tak jak przed malowaniem jak były ori. Połysk miały ale to nie było to. A i żeby uprzedzić to nie były polerowane felgi. zastosował slaby i tani klar i go potem nie wypolerował
Dibo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Możliwe. Czyli jednak jakas polerka musi być ?
gooralos Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Możliwe. Czyli jednak jakas polerka musi być ? zalezy jak kto położy lakier na feldze. Ale zawsze przydałaby sie.
domelq Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Możliwe. Czyli jednak jakas polerka musi być ? zalezy jak kto położy lakier na feldze. Ale zawsze przydałaby sie. Też uważam, że przy zwyklym malowaniu zawsze jakaś chropowatość ozstanie, którą może polerka usunąć.
Dibo Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardziej chodzi o połysk a nie o chropowatość.
Pawlo 2004 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 To linki do moich felg: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd949869b65df19c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e48a7354be45a99d.html Sam malowałem bo jestem lakiernikiem, nie polerowałem bo nie znam takiego lakiernika co by felgi polerował :gwizdanie: Ps. zdjęcie zrobione w piwnicy a nie przy świetle dziennym w słońcu. Felgi są troszke zakurzone jakby co. Na zywo święcą się bardziej niz w lakierze ori :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi