reikeb Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Witam Tradycji musiało stać się za dość w b5 było granie tu mamy filmik --> Car audi b5 reikeb w b6 też było granie już trochę grubiej i kilka zawodów wygrane --> B6 dB drag by reikeb Teraz przyszła pora na podrasowanie seryjnego grania w b8. Na miejscu inżynierów audio nie dopuścił bym się nawet takiej zbrodni jak zrobili odnoście jakości dźwięku podstawowego systemu audio... Ogólnie seryjne głośniki w drzwiach grają znośnie choć bez rewelacji, jedyny ich minus to zero niskich tonów, dla tego też zacząłem jak nigdy od nadrobienia niskich tonów bo u mnie to jest priorytet, musi być dobry , głęboki bass, takie zboczenie Auto musi być użytkowe i za jakiś czas do wożenia rodziny więc zdecydowałem się na wykorzystanie lewego boczka bagażnika. Zawitała w nim zamknięta obudowa od essy i głośnik znanej firmy DD Audio REDLINE DD210 S4 Subwoofer jest zasilany dość budżetowym sprzętem, ale takie było założenie, mianowicie Crunch GPX1000.1D , 1x500Wrsm spokojnie wystarcza. Kilka zdjęć z montażu, oczywiście boczek został wygłuszony , kolejnymi etapami będzie wygłuszenie reszty bagażnika : Bezpiecznik i konwerter: Efekt końcowy taki jak zaplanowany czyli dyskretne granie Wleciał też przedni system: Narazie tyle, kolejne moje dłubanie będę wrzucał na bieżąco A tu filmik na szybko jak sub sobie radzi : Pozdrooo Edytowane 14 Stycznia 2018 przez reikeb
misiek95 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Siema wrzucales jakąś watoline do skrzynki? Jeżeli nie to spróbuj, zupełnie inny efekt w tak małej skrzynce. Co do głośników to bierz mki. Ja upalam x165 Evo i jest ogień, ale mki tez robią robotę bo słuchałem Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
reikeb Opublikowano 17 Października 2017 Autor Opublikowano 17 Października 2017 W dniu 16.10.2017 o 12:25, misiek95 napisał: Siema wrzucales jakąś watoline do skrzynki? Jeżeli nie to spróbuj, zupełnie inny efekt w tak małej skrzynce. Co do głośników to bierz mki. Ja upalam x165 Evo i jest ogień, ale mki tez robią robotę bo słuchałem Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Właśnie mam zamiar jeszcze władować jakąś watolinę do skrzynki tylko muszę zakupić , co do głośników to biorę audio systemy , powinny dać radę
reikeb Opublikowano 17 Października 2017 Autor Opublikowano 17 Października 2017 Dotarł dziś też nowy konwerter który mam nadzieję rozwiąże problem jakości sygnału
reikeb Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Dziś lekki up, wjechał nowy konwerter który zrobił robotę i wyeliminował problemy do tego ori bezpiecznik audi i wyrezana obudowa do subika , teraz jest schludnie i dyskretnie Jeszcze filmik na szybko jak sobie sprzęcik radzi : Edytowane 22 Października 2017 przez reikeb
KoJ@K Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Ten konwerter skąd brałeś? Możesz podlinkować? A jaki miałeś wcześniej i co Ci się na nim działo? Ten chyba ma już wbudowany Remote, tak?
misiek95 Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Nie lepiej kupić piec z dobrym hi input? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
KoJ@K Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Tzn jaki piec? Jak nie ma wyjścia na czincze to co to da?
misiek95 Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Mowie o takim wzmacniaczu który ma wbudowany konwerter wewnątrz. Nawet remote nie trzeba ciągac bo niektóre piece mają włączone automatyczne wykrywanie sygnału. Wolał bym takie rozwiązanie bo te chinche jakiejkolwiek długości by nie były i jakości to jednak potrafią robić szumy. A wzmocniony sygnał ciężko jest zakłócić Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
KoJ@K Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Mógłbyś pokazać o co chodzi? Jakiś link, czy coś ?
reikeb Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Opublikowano 3 Listopada 2017 Koledze chodzi i wzmacniacz z takim wyjściem na wtyczkę jak np tutaj : http://allegro.pl/pioneer-gm-a3702-wzmacniacz-samochodowy-2-kanaly-i6967622959.html Myślałem nad tym rozwiązaniem ale nie mogłem znaleźć wzmacniacza który by mi odpowiadał i miał takie wyjście więc został konwenter.
strazak990 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 W dniu 15.10.2017 o 19:54, reikeb napisał: Witam Tradycji musiało stać się za dość w b5 było granie tu mamy filmik --> Car audi b5 reikeb w b6 też było granie już trochę grubiej i kilka zawodów wygrane --> B6 dB drag by reikeb Teraz przyszła pora na podrasowanie seryjnego grania w b8. Na miejscu inżynierów audio nie dopuścił bym się nawet takiej zbrodni jak zrobili odnoście jakości dźwięku podstawowego systemu audio... Ogólnie seryjne głośniki w drzwiach grają znośnie choć bez rewelacji, jedyny ich minus to zero niskich tonów, dla tego też zacząłem jak nigdy od nadrobienia niskich tonów bo u mnie to jest priorytet, musi być dobry , głęboki bass, takie zboczenie Auto musi być użytkowe i za jakiś czas do wożenia rodziny więc zdecydowałem się na wykorzystanie lewego boczka bagażnika. Zawitała w nim zamknięta obudowa od essy i głośnik znanej firmy DD Audio REDLINE DD210 S4 Subwoofer jest zasilany dość budżetowym sprzętem, ale takie było założenie, mianowicie Crunch GPX1000.1D , 1x500Wrsm spokojnie wystarcza. Kilka zdjęć z montażu, oczywiście boczek został wygłuszony , kolejnymi etapami będzie wygłuszenie reszty bagażnika : Bezpiecznik i konwerter: Efekt końcowy taki jak zaplanowany czyli dyskretne granie Kolejnym krokiem poprawy dźwięku będzie wygłuszenie przednich drzwi i wstawienia systemu odseparowanego 2-drożnego pod samo radio gdyż do słuchania na co dzień nie ma potrzeby ładowania kolejnego wzmacniacza, przynajmniej na tą chwilę Zastanawiam się nad 3 systemami : -Audio System M165evo -uDimwnsio El Comp 6 -Digital Designs EC6.5 Jak narazie moim faworytem jest audi system i pewnie w niego zainwestuję Narazie tyle, kolejne moje dłubanie będę wrzucał na bieżąco A tu filmik na szybko jak sub sobie radzi : Pozdrooo WItaj też o takim czymś myślałem tylko że ja w boczku mam takie cuś? A nigdzie nie mam subwoofer a także chciałbym mieć czysty i błęboki bass możesz coś zaradzić ? POzdrawiam
reikeb Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Hmm a nie masz suba w kole zapasowym ? Wydaje mi się że to co Ty masz to zmieniarka i jakiś wzmacniacz, ale aż tak w b8 się nie orientuje co wsadzali szczerze mówiąc
strazak990 Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 23 godziny temu, reikeb napisał: Hmm a nie masz suba w kole zapasowym ? Wydaje mi się że to co Ty masz to zmieniarka i jakiś wzmacniacz, ale aż tak w b8 się nie orientuje co wsadzali szczerze mówiąc Właśnie nie mam nic w kole Tylko widziałem przy szybie no i przy drzwiach przód tył . Ale zamierzam wywalić te głośniki i wsadzić coś innego .
reikeb Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Siemanko ! W końcu znalazłem czas i ogarnąłem system przedni u siebie w b8 Jest mega różnica od serii, zdecydowanie lepiej słychać wysokie tony, średni i pojawił się lekki bass z przodu
misiek95 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 I jak gra? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
reikeb Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 10 godzin temu, misiek95 napisał: I jak gra? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Bardzo przyzwoicie i czysto, teraz słychać ładnie przód i lekki bass z tylu
misiek95 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 16 minut temu, reikeb napisał: Bardzo przyzwoicie i czysto, teraz słychać ładnie przód i lekki bass z tylu Ja będę niedługo zmieniał z przodu Tweetery na HS 25 PLUS i zwrotnice na FWX+. A do obecnych dokupie jakieś midbasy i chyba w tylne drzwi wrzuce A Ty masz jakiś plan na tylne drzwi?
reikeb Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 Wiesz co, powiem Ci szczerze że palnuje całkiem chyba tył wyciąć albo zostawić jak jest, dla mnie czasem wystarczy tylko dobry system z przodu i ładnie gra
Rekomendowane odpowiedzi