Dawid Wątroba Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Witam ,miesiąc temu wymieniłem komplet tarcz i klocków na przód firmy Textar no i oczywiście zaczęło się bicie przy hamowaniu ...Jeżdżę dużo autostradami po Niemczech i hamowania z dość wysokich prędkości nie są rzadkością Co myślicie o klockach podanych w temacie ? Ferodo dają radę do 450 stopni, Galfery są w podobnej cenie i do 600 stopni nie powinno być z nimi problemu .Myślałem żeby dorzucić do kompletu Tarcze Zimmermanna wiercone, ale czy jest sens ? Czy może zostać przy gładkich też Zimmermannach i nie przepłacać ? Podrzuce linki pogladowe do opisu http://www.brakeparts.pl/2005-2007-pr-1lg/25250-klocki-hamulcowe-ferodo-ds-performance-fds1629.html http://www.brakeparts.pl/2005-2007-pr-1lg/513-klocki-hamulcowe-galfer-sport-fdt-1055-1907301.html Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
wesz82 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Mysle ze zamiast bawic sie w wynalazki typu nawiercane nacinane ogolem nasrane i wydawac kupe kasy powinienes kupic czyjnik zegarowy z lapa i zmierzyc bicie piast... Wydasz kupe kasy a okaze sie ze piasta krzywa i wszystko w kosz.... 1
Dawid Wątroba Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 Mierzone czujnikiem i jest dobrze ,druga sprawa jakby piasty były krzywe to by biło non stop ,a u mnie na zimnym jest okej dopiero po paru hamowaniach zaczyna się bicie Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
wesz82 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Ok skoro na piascie jest 0,01 nie wiecej to szukaj dobrych tarcz lub zmien na wieksze hamulce.
cysiek18 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 8 godzin temu, Dawid Wątroba napisał: Co myślicie o klockach podanych w temacie ? Ferodo dają radę do 450 stopni, Galfery są w podobnej cenie i do 600 stopni nie powinno być z nimi problemu .Myślałem żeby dorzucić do kompletu Tarcze Zimmermanna wiercone, ale czy jest sens ? Czy może zostać przy gładkich też Zimmermannach i nie przepłacać ? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Tarcz nawiercanych OZ raczej nie kupisz, @Dev kiedyś o tym pisał. Nie kupisz bo po prostu takich nie ma Są perforowane. Chłopaki w temacie "Jakie klocki..." polecają OZ perforowane + FDS. Ale jak latasz dużo autostradami to zwiększaj średnicę
Dawid Wątroba Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 No perforowane ,nacinane wiadomo o co chodzi heh:) Zmiana tarcz na większe odpada bo zaraz zima ,znowu musiałbym szukać felg nowych i opon do tego zaciski itd Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Dawid Wątroba Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 UpWysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
lukaszooo Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Wsadzaj OZ i do tego DSy, taki zestaw naprawde robi robotę, zresztą DSy na zwykłej tarczy też hamują duzo lepiej niż zwykłe klocki tylko ta cena.
Rekomendowane odpowiedzi