Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI BPW prosba o analize logów dynamicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze o analize logow z grupy 11, wstawiam zdjecia poniewaz vaglog nie dziala.

Nowe turbo nie regenerowane.
Egr off
Dpf off
Sprawdzcie chlopaki czy wszystko gra

d275b8c76789f1d31ce559ac2ba8ed0a.jpg56130e1205f898e8135981fb7d0d9cab.jpg3c8c61a693073689d4a02cf8eeb6c2ef.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trochę ospale wstaje - widać nawet po N75, że daje wysterowanie 95%, żeby turbo wstało... Ale później jest już dobrze, trzyma ładnie ciśnienie... Może to kwestia samej turbiny a dokładniej regulacji sztangi gruszki podciśnienia... króciec na VACum masz sztywny nie lata ? Przejrzyj od niczego wężyki podciśnienia...

Opublikowano
  • Autor
Trochę ospale wstaje - widać nawet po N75, że daje wysterowanie 95%, żeby turbo wstało... Ale później jest już dobrze, trzyma ładnie ciśnienie... Może to kwestia samej turbiny a dokładniej regulacji sztangi gruszki podciśnienia... króciec na VACum masz sztywny nie lata ? Przejrzyj od niczego wężyki podciśnienia...
Oki posprawdzam dokładnie w wolnej chwili. A czy jest sens w ogole zawracac sobie tym glowe?

Opublikowano

A nie masz wrażenia, że trochę długo reaguje na gaz ? jak Ci to nie przeszkadza to nie musisz nic robić :P

Opublikowano
  • Autor
A nie masz wrażenia, że trochę długo reaguje na gaz ? jak Ci to nie przeszkadza to nie musisz nic robić [emoji14]
Tak troche[emoji850] no cóż będę patrzył. Dzięki Kamil miłego wieczoru

Opublikowano

Wgląda na to że ten typ tak ma :)

Na dowód wstawiam wykres z hamowni swojego BPW, zrobiony 9 latek temu przy okazji robienia programu .

Miało wtedy dwa latka i 53 kkm przebiegu :decayed:

skanuj0001.jpg

Popatrz na krzywą momentu , dopiero przy 2k RPM w ori programie jest on ograniczany, pokrywa się to z logiem , wtedy ciśnienie doładowania dobija do zakładanego , po programie ma to miejsce pi razy oko przy 1850 RPM :hi:

Opublikowano
  • Autor
Wgląda na to że ten typ tak ma [emoji4]
Na dowód wstawiam wykres z hamowni swojego BPW, zrobiony 9 latek temu przy okazji robienia programu .
Miało wtedy dwa latka i 53 kkm przebiegu :decayed:
skanuj0001.jpg
Popatrz na krzywą momentu , dopiero przy 2k RPM w ori programie jest on ograniczany, pokrywa się to z logiem , wtedy ciśnienie doładowania dobija do zakładanego , po programie ma to miejsce pi razy oko przy 1850 RPM :hi:

To wszystko jasne, tak ma być, dzięki [emoji16]

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam podepnę się po ten temat bo walczę z przeładowaniem turbiny geometrie na aucie czyściłem z 2 razy grusze podmieniłem wszystko płynnie działa a jak widać po logach przeładowuje  potrafi też wejść sobie w tryb awaryjni czekam na wszelkie sugestie  jak zauważyłem w moim programie wartość zadana ciśnienia jest większa niż w logach powyżej

11.jpg

11a.jpg

11b.jpg