Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] AUDI A4 2.8 V6 12V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Przedstawiam Wam moj nowy nabytek AUDI A4 2.8 V6 24V QUATTRO.

rok produkji: 1996

kolor: srebrny metalik

Skrzynia biegów: manualna,

Pojemność skokowa: 2800 cm3

Moc: 174 KM

Rodzaj paliwa: benzyna+gaz

Liczba drzwi: 4

=====wyposażenie:======

- wspomaganie kierownicy,

- centralny zamek,

- elektryczne szyby,

- ABS,

- alufelgi 17",

- sportowy wydech,

- przyciemniane szyby,

Więcej informacji wkrotce!!!

a ponizej kilka fotek:

ce0ad89b42d29a77med.jpg

0c1a6ea3f507caf8med.jpg

481e9536bb9b5f62med.jpg

c7cf816ec8a0de3fmed.jpg

Opublikowano

Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to, że tył Ci siedzi niżej niz przód..., to samo co u mnie :confused4:

Fajny wzór felg, ale mogły by byc rozmiar większe :kox:

Opublikowano

Jest wogole taki silnik w Audi?? to chyba 12 wentyli a nie 24. A furka ladna tylko faktycznie rzuca sie w oczy ta roznica wysokosci... Zle springi masz?

Opublikowano

W opisie masz napisane że ma 180 km.

Miała coś podkręcane ?? :cool1:

Opublikowano

Ładnie się prezentuje na felach, różnicę faktycznie rzuca się w oczy jeśli chodzi o zawias.

Co do wydechu, to nie pasuje - moim zdaniem seryjny jest wystarczający, ale jak kto woli. :wink4:

Opublikowano

siemanko kolego, ja mam taką samą a4 tzn z takim samym silnikiem tylko przód napęd, jak bywasz w toruniu to odezwij sie do mnie porównamy sobie furki, masz moje gg i nr tel 603456517 albo tu mi odpisz, pozdrawiam!

Opublikowano

nom ładna ładna pozazdrościć:) fajny felunek i kolorek!

Opublikowano

no prosze, chyba 1wszy taki silnik na tym forum - 2.8 24V 180km

w audi to montowano chyba 2.8 12V 174km ktore w serii mialy u rekordzisty 136km

z jakiego auta silnik przekladales ?

Opublikowano

Rzeczywiście coś ten przodzik za wysoko, może wiózł jakąś blondyne w bagażniku, i siadło :gwizdanie: , Szybki przyciemnione wyglądają ok. Aby się nie czepiali tylko. Co do halogenów to do tego zderzaka niestety ich nie zamontujesz.

Opublikowano
  • Autor

Witam ja przez całe zycie myślałem że ma 24V! 194km ma 5 zaworów na cylinder a 174 co najmniej te 4 chociaż teraz też już to wiem bo miałem okazje zobaczyć to na zywo!!!!!!!!!

Ponieważ wysiadła mi prawa głowica nie było smarowania na prawa strone wysiadł wałek rozrządu , a na dodatek przeskoczyła na pasku ! Chciałem naprawić ten silnik jeszcze ale nie mogłem dostać nigdzie glowicy do 174km!12V!!!!!!!!!! albo były do 193km 30V albo lewe strony z korkiem !!! Więc kupiłem drugi silnik od audi A8 też 174km i właśnie jestem w trakcie zmiany !!!!1

Silnk 1800 zł + robocizna 900 zł + nowy rozrząd ok 600zł i olej to jakieś 3.500tyś i to wydatek po 2 tygodniach użytkowania!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

to niewiem kto coś kombinował z tym silnkiem bo v-ki audi sa prawie wieczne, trzeba chciec ją uszkodzić, pozatym silnik strasznie drogo kupiłeś 1500 to max kwota, i czemu z a8 ? trzeba bylo szukac z a4 bo sa roznice! niewazne ze ma ta sama nazwe kodowa, ale i tak powodzonka w naprawie

Opublikowano
  • Autor

No to mnie pocieszyłeś ;( też tak mi sie wydaje, ze było coś kombinowane ale poprzedni właściciel sie nie przyznaje do niczego !!!!!!! Ale przed zakupem ona naprawde pieknie chodziła cicho i równo w zyciu nie pomyslałbym że stanie się z nią coś takiego!!

Silnik byc może kupiłbym taniej ale szukałem i AAH do A4 naprawde ciżko znalezć ten który kupiłem niby jest z ksiażką serwisową ale po tym co mi sie stało i tak już nikomu nie wierze!!!!

To mowisz ,że sa az takie różnice a co moze nie pasować ?? mój mechanik mówił że bedzie wszystko niby pasowało!!!