rafalpe Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Panowie prośba o podpowiedź. Założyłem u siebie zaciski przód od Q5 320mm (swap z 314). Do tego tarcze przód OZ Sport + klocki Ferodo Premier Tył OZ gładki + klocki Ferodo Premier Po montażu wszystko git, cisza. Po dystansie około 1300km przy lekkim hamowaniu zaczęło piszczeć jak cholera. Przy mocniejszym jest cisza. Na zimnych cisza totalna. Piszczy tak, że nie jestem w stanie stwierdzić czy to lewa strona czy prawa czy przód czy tył. Co mogło pójść nie tak? Edytowane 26 Października 2017 przez rafalpe
KINIAM Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Bez obejrzenia powierzchni materiału ciernego klocka się nie obejdzie. Niektóre mieszanki tak czasem mają, że piszczą. Miałem klocki średnio miękkie Akebono w Toyocie, robiłem różne sztuczki aż namierzyłem trefny klocek, słownie jeden klocek miał nadmiar jakiś wiórków miedzianych i wokół nich otwierały się pory powietrzne w mieszance ciernej, uznano mi gwarancję. Skończyło się wymianą całego kompletu na twarde klocki Textar/Toyota i nastała cisza. Edytowane 26 Października 2017 przez KINIAM
Rekomendowane odpowiedzi